новини

В Академії Нацгвардії відбулась V щорічна міжнародна науково-практична конференція

14.11.2017 18:42

[wpeslider id=40035]

В Національній академії Національної гвардії України пройшла міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання освіти і науки», приурочена до «Міжнародного Дня науки».

Конференція проводилась за ініціативою та сприянням Харківської обласної громадської організації «Культура Здоров`я» (ХОГОКЗ) і за участю вітчизняних і зарубіжних вищих навчальних закладів.

Головною метою стало виявлення проблем, науково-практичний аналіз і систематизація теоретико-методологічних підходів, які сьогодні притаманні освітньому процесу, а також розробка організаційних і методичних рекомендацій щодо їх упровадження в роботу педагогічних працівників, викладачів, науковців.

Академія прийняла у своїх стінах близько 200 осіб з 60 вищих навчальних закладів України, крім того дистанційно прийняли участь науковці з 7 вищих навчальних та освітньо-інформаційних закладів зарубіжжя.

В рамках конференції було проведено 8 секційних засідань, також організовано вебінар, 2 майстер-класи та круглий стіл. На заключному пленарному засіданні учасникам конференції були вручені сертифікати.

«Працівники Національної академії активно займаються дослідженням питань підвищення ефективності організації освітнього процесу та наукової діяльності. Проведення конференцій сприяє розвитку науки, формуванню навичок дослідницької роботи, творчого підходу до вирішення навчально-виховних завдань. Крім того, завдяки цій науковій роботі, щорічно відбувається розширення горизонту участі представників Академії у наукових дослідженнях, конкурсах і конференціях. Матеріали конференції, які надруковані видавництвом ХОГОКЗ, розповсюджуються серед провідних бібліотек України, зберігаються в електронних репозитаріях наукових праць, в тому числі міжнародних, зокрема Crossref, США. Встановлення індивідуального DOI значно підвищує рівень цитувань авторів та сприяє підвищенню як їх особистого наукового рейтингу, так й іміджу вищих навчальних закладів, які вони представляють», – зазначив  Відповідальний Секретар оргкомітету конференції, професор кафедри психології та педагогіки Юрій Мельник.

Конференція показала, що дослідження, які проводяться в Академії, не обмежуються стінами нашого навчального закладу. Науково-педагогічні працівники Академії є авторами багатьох посібників, статей, кандидатських дисертацій та учасниками  міжнародних форумів і конференцій.

За результатами проведення цієї конференції надруковано збірник наукових статей, матеріалів конференції, в якому мали можливість розмістити результати своїх досліджень науковці у педагогічній, психологічній, медичній та інших галузях, серед яких 20 докторів наук, 28 кандидатів наук, а також аспіранти, ад’юнкти та магістри.

Плідне обговорення тематики конференції сприяло налагодженню дружніх зв’язків між її учасниками, було заключено ряд договорів щодо наукового співробітництва з організаціями та вищими навчальними закладами, які прийняли участь у роботі науково-практичної конференції.

Прес-служба НА НГУ