новини

Курсанти Національної Академії Нацгвардії побували на урочистостях з нагоди Дня студента

20.11.2017 11:24

Курсанти гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії України відзначили Міжнародний день студента в Харківському національному театрі опери та балету ім. Лисенка.

З нагоди свята відбувся ІІ Мистецький фестиваль Gaudeamus Opera, на який завітала дружина Президента України Марина Порошенко та голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. Марина Порошенко відзначила, що саме студентство є символом Харківщини, де навчаються майже 200 тисяч молодих людей з усієї України.

«Вітаючи вас з Днем студента, я хочу нагадати про те, що на наше молоде покоління покладаються великі надії. Пройде всього кілька років і саме вам  належить будувати нові міста, вчити дітей, створювати шедеври мистецтва та завойовувати для країни перші місця у світі. Я бажаю вам вчитися побільше, але не забувати і про відпочинок, завжди бути задоволеними своїм життям і оточеними вірними друзями», - привітала всіх присутніх перша леді країни.

Після урочистого слова Марини Порошенко на глядачів очікувала святкова вистава. Артисти Харківського національного театру опери та балету вразили гвардійців чудовими виступами.

«Спiлкування зі свiтом мистецтва не залишило байдужими кожного з нас. Я давно мріяла потрапити у театр, і сьогодні моя мрія здійснилася.  Балет, костюми, атмосфера - все було на вищому рівні. Сьогоднішній день я запам'ятаю надовго і хочу ще раз відвідати це прекрасне місце. Вітаю всіх з Днем студента», - поділилася враженнями курсант Ксенія Захаріна.

Вiдвiдування таких заходів впливає на формування духовної культури майбутнiх офiцерiв, сприяє розвитку естетичних поглядiв.

Марія Іщенко,

фото Юлії Ромах