новини

Курсанти факультету економіки та менеджменту відвідали музей історії та залізничної техніки Південної залізниці

21.11.2017 15:43

Майбутні офіцери під керівництвом курсового офіцера старшого лейтенанта Євгена Литвина завітали до музею історії та залізничної техніки, що представляє різноманіття раритетного рухомого складу та допоміжної техніки.

Військовослужбовці ознайомилися з експозиціями 3-х залів, які висвітлюють різні етапи розвитку Південної залізниці. Присутні із захопленням слухали розповідь екскурсовода, який провів їх щаблями історії з минулого до сучасного залізничного транспорту, ознайомив з історичними фактами виникнення залізниць, будови локомотивів, вагонів, тощо. Особливо присутніх зацікавила інформація про модернізацію пасажирського сполучення від перших касових апаратів до автоматизованої системи керування та удосконалення форми провідника. Під відкритим небом курсанти мали змогу побачити еволюцію залізничного транспорту – паровози, тепловози, різну допоміжну техніку.

 «Експозиція включає в себе експонати в павільйоні та рухомий склад на вулиці. Мені ж особливо сподобалась неперевершена колекція залізничних моделей в приміщенні музею, макети потягів реальних розмірів від давнини і до теперішнього часу. Також мене вразив макет маршруту столичного експреса, що курсує між Харковом і Києвом», - поділився враженнями курсант Роман Водяницький.

Екскурсія була цікава, пізнавальна, насичена історичними документами та артефактами. Завдяки такому дозвіллю курсанти відпочили від робочого процесу та збагатились новою інформацією про історію залізничного музею.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ