новини

В Академії пройшов інтелектуальний конкурс «Брейн – ринг»

21.11.2017 15:54

У центрі культури Національної академії Національної гвардії України відбувся інтелектуальний конкурс брейн-ринг «У моєму серці Україна».

Захід був організований доцентами кафедри філології, перекладу та мовної комунікації Оленою Ільченко і Лілією Дорошенко та заступником гуманітарного факультету по роботі з особовим складом підполковником Олександром Загребельним.

Курсантам так полюбився змагально-інтелектуальний захід з етнічним відтінком, що вони в свою когорту шанувальників українського слова й традицій долучили і студентів.

«Мета конкурсу – просвітницька – прищеплювати любов до рідного слова. Саме молодь має знати й оберігати українську мову.  Сьогодні українська мова –  це не просто один із зв’язуючих ланців, який будує нашу націю, це мова нескореної нації, яка відстоює свою гідність та незалежність. Приємно, що курсанти та студенти традиційно беруть участь у цьому конкурсі, аби засвідчити свою обізнаність з нормами, правилами української мови. Конкурс покаже ваш рівень знань та нехай переможе найкращий», – напутливим словом і щирими побажаннями відкрив конкурс заступник гуманітарного факультету по роботі з особовим складом підполковник Олександр Загребельний.

Учасники були поділені на три команди: команда курсантів «Отамани», команда курсанток «Духом сильні» та команда студентів «Козаки».

Конкурс складався із чотирьох турів, кожен з яких містив різноманітні завдання, що дали можливість учасникам перевірити знання з української мови та літератури і історії України, проявити свою креативність, ерудицію, знання народної творчості.

Перший тур «Козацькому роду нема переводу» складався з 3 категорій: «Постаті», «Козацька зброя» і «Звичаї запорізьких козаків». Другий тур «Без верби і калини нема України» наповнили фото питання стосовно української символіки. За умовами третього туру «Нехай пісня лине», один із членів команди слухав у навушниках сучасну українську пісню, а потім показував її назву своїй команді. Вирішальним став четвертий тур – бліцтурнір «І чужому научайтесь, й свого не цурайтесь». Кожній команді було запропоновано 13 питань і 1 хвилина для того, щоби дати відповіді на них.

Під час інтелектуальної частини конкурсу розпалилась справжня напружена боротьба. Дуже бурхливу підтримку гравці отримали від вболівальників. Таким чином, третє місце посіли «Козаки»(11 балів), друге – «Отамани» (20 балів) і перше – «Духом сильні»(23 бали).

Музичною окрасою урочистого вечора стали пісні у виконання Марії Семенової та Миколи Золочевського.

Захід пройшов в атмосфері позитивних емоцій, кожен учасник зробив крок до пізнання краси українського слова, оскільки метою брейн-рингу було зберігати, плекати та цінувати кожне милозвучне слово неповторної, величної та виняткової української мови.

По закінченню змагання, відбулося нагородження переможців та вручення призів. Вітаємо учасників конкурсу та бажаємо нових досягнень та перемог.

Олена Ільченко