новини

Майбутні офіцери організовували пошук та затримання злочинців (відео)

21.11.2017 16:12

Курсанти командно-штабного факультету Національної академії під час польового виходу в Навчальному центрі відпрацьовували дії підрозділів Національної гвардії України з пошуку та затримання озброєних злочинців.

Дводенні заняття в польових умовах з гвардійцями відбувались в три етапи. На першому етапі майбутні офіцери діяли за сигналами бойової готовності та висувалися в район виконання завдання з повною імітацією бою. Гвардійці відбивали напад озброєних злочинців, проводили евакуацію поранених з наданням першої долікарської допомоги.

На другому етапі курсанти вчились організовувати бойову службу в ролі начальника заслону. Після отримання завдання кожен курсант оцінював обстановку, приймав рішення щодо організації служби на схемі та визначав місця розташування спостережних постів, маршрути дозорів і самостійно відпрацьовував бойовий наказ.

«Такий формат проведення польових занять дозволяє кожному курсанту практично відпрацювати свої дії безпосередньо в ролі офіцера – командира підрозділу. Завдяки практиці на польових заняттях, майбутні офіцери впевнено керують діями підлеглих та навчаються організовувати виконання поставлених перед їх підрозділом завдань. Саме практика управління, практика прийняття рішень на виконання завдань та практика організації служби стане у нагоді майбутнім офіцерам у військах!», – зазначив начальник командно-штабного факультету полковник Вячеслав Овчаренко.

Третій етап передбачав практику ведення одностороннього пошуку озброєних злочинців в блокованому районі, їх переслідування та знешкодження. Особовий склад здійснив марш на 12 кілометрів і виявив диверсійно-розвідувальну групу умовного противника та успішно виконав поставлені завдання.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ