новини

Гвардійці Академії відвідали різноманітні культурні заклади Харкова

22.11.2017 14:16

Курсанти гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії України побували в провідних культурних закладах нашого міста, а саме морському музеї та музеї історії та залізничної техніки Південної залізниці.

Вихованці Національної академії мають бути всебічно розвинутими. У першу чергу, Академія піклується про те, щоб курсанти гідно представляли свій навчальний заклад поза його стінами, мали великий запас знань та знаходилися на високому професійному рівні.

Під час відвідування морського музею, присутні мали змогу побачити багато експонатів з часів Другої Світової  війни. Курсанти ознайомились зі зразками  снарядів для торпедних апаратів, спеціальним спорядженням, бойовими знаменами, прекрасно виконаними моделями кораблів, створених протягом десятків років. Окремий стенд присвячений кораблю «Харків», лідеру ескадри міноносців.

«Військовослужбовці були задоволені організованим заходом, адже культурний розвиток особового складу є невід'ємною частиною виховання. Я задоволений тим, що курсанти з захопленням слухали екскурсовода та уважно роздивлялися кожний експонат, адже була можливість не тільки побачити, а й навіть «відчути на дотик» історію флоту України», - зазначив підполковник Роман Павленко.

В музеї Південної залізниці, курсантів вразила безліч старовинних і рідкісних експонатів, унікальні документи і фотознімки, макети рухомого складу та величезний макет маршруту швидкісного «Столичного експреса Харків-Київ», який з точністю відтворює не тільки сам поїзд, але і залізничну ділянку Київ-Харків з копіями будівель вокзалів. На макеті функціонує система автоматичної централізації зі світлофором,стрілочними переводами та залізничним переїздом, а поїзд відправляється і робить зупинки під музику і оголошення дикторів.

«Курсанти з захопленням вивчали експонати музею. Можливість відвідати музей збагатила їх знання про залізничний транспорт та подарувала нові враження», - каже майор Олександр Пархоменко.

Під відкритим небом курсанти побачили еволюцію залізничного транспорту – паровози, тепловози, різну допоміжну техніку.

«Відвідування музеїв, виставок є складовою культурно-просвітницької роботи, що важливо для розширення кругозору. Це відкриває нові можливості для самостійної дослідницької діяльності, стимулює інтерес військовослужбовців до навчання», -  зазначив заступник начальника гуманітарного факультету по роботі з особовим складом підполковник Олександр Загребельний.

Юлія Ромах, Анастасія Ващенко,

фото авторів