новини

Візит курсантів гуманітарного факультету до китайського центру

23.11.2017 15:06

Курсанти-першокурсники відвідали китайський центр в Харківському національному педагогічному університеті імені Григорія Сковороди, де зустрілися з майстром бойових мистецтв з ушу.

Між імітаційними стилями ушу, розрізняють такі як: стиль мавпи, стиль змії, стиль богомола та інші. Майстер продемонстрував кожен із стилів. Їх компактність техніки і дивовижна швидкість неймовірно вразили курсантів.

«Курсанти дізнались, що ушу – це особливий комплекс фізичних вправ, який формувався протягом тисячоліть. Вихованці з радістю відвідали яскраве і вражаюче шоу, що демонструє граціозні прийоми бойового мистецтва. У давні часи людської цивілізації він існував, в основному, як комплекс прийомів боротьби для самозахисту», - зазначив доцент кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Сергій Фалько.

 Гвардійці зрозуміли, що у гімнастиці ушу духовний стан і організм завжди виступають, як єдине ціле. За допомогою фізичних навантажень, людина може тренувати фізичну і духовну силу. Людина, яка практикує ушу,  стає більш сильнішою.

«Ушу – це не тільки вид спорту, а досягнення гармонії, бадьорого духу і здорового тіла.Поєднуючи в собі мудрість і силу, ушу грає не останню роль у забезпеченні стабільності в суспільстві. Це бойове мистецтво було засобом боротьби зі злом і вдосконаленням самозахисту в різні історичні періоди», - стверджує майстер ушу.

Марія Іщенко, Юлія Ромах, фото Владислава Степаненко