новини

В Академії Національної гвардії планується створення платформи для розвитку фахівців за стандартами НАТО

25.11.2017 14:10

В Національній Академії Національної гвардії України завершився курс в рамках Програми Професійного Розвитку Україна-НАТО під назвою «Модуль з лідерства».

Дводенний курс включав в себе декілька лекцій та практичні заняття присвячені тематиці прийняття рішень в кризових ситуаціях. Взяли участь у заняттях вісімдесят офіцерів та курсантів Національної Академії Національної гвардії України.

На третій день було проведено круглий стіл між представниками делегації, командуванням Академії та науково-педагогічним складом навчального закладу. Мета  зустрічі – обговорення створення навчальної платформи для підготовки фахівців впровадження стандартів НАТО в навчальний процес Академії.

«Дуже важливо зрозуміти, що стандарти НАТО – це не певні формули та прописані вимоги, а спосіб мислення. Наша головна мета – сформувати аналітичний підхід до вирішення нагальних питань та навчити приймати рішення на всіх рівнях військової влади, починаючи з найнижчих офіцерських посад. Ми плануємо наступного року збільшити вдвічі кількість курсів НАТО, що будуть проведені на базі Академії. Крім того, пріоритетним напрямком діяльності є також підготовка лідерів суспільної думки, які будуть впроваджувати міжнародні стандарти в навчальний процес Академії. Хоча, потрібно зазначити, що ваш навчальний заклад досить стрімко впроваджує досвід Північноатлантичного альянсу в процес підготовки майбутніх офіцерів Національної гвардії України і ми залюбки будемо брати учать в цьому процесі в майбутньому», - зазначив керівник Програми Професійного Розвитку Україна-НАТО Ове Уруп-Медсен.

«Ми завжди відкриті до співпраці і використання міжнародного досвіду є дуже важливим для нас. Ми чітко розуміємо, що ми маємо розробити власну модель використання цього досвіду в навчальному процесі і напрацювати дієвий механізм підготовки фахівців всіх рівнів з урахуванням сучасних вимог. Нами зроблено значний крок вперед в цьому напрямку і ми не збираємося зупинятись. Кожний новий курс НАТО, який проводиться на базі Академії мотивує нас до розвитку та імплементації  нових знань в навчальний процес», - зазначив начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-майор Сергій Соколовський.

Загалом, між начальником Академії та Керівником Програми Професійного розвитку було досягнуто домовленості, щодо подальшої співпраці, розширення тематики проведення курсів та створення  навчальної платформи підготовки фахівців, що будуть імплементувати принципи діяльності НАТО у службово-бойову діяльність Національної гвардії України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ