новини

Військовослужбовці Національної академії відвідали Харківський художній музей

28.11.2017 12:41

Курсанти-зв’язківці третього року навчання командно-штабного факультету завітали до відомого закладу, де мали нагоду вкотре поринути у світ великого мистецтва.

Для курсантів подібні культпоходи стали звичною справою. Командири не забувають, що попри важливість процесу навчання й знання військової справи, їх вихованці мають розвиватися ще й як культурно, так і духовно.

Музей, в якому побували представники Академії, налічує зараз більше 20 000 експонатів, серед яких — унікальні твори майстрів світового та українського живопису, графіки, скульптури декоративно-прикладного мистецтва.

«Праці митців подарували нам історичну подорож до нашого минулого, де ми мали змогу побачити історичних діячів. Доповнила цю подорож наш екскурсовод Тетяна Іванівна, яка розповіла про життя та роботи діячів мистецтва», - підкреслила солдат ІннаЛяшенко.

Курсанти із задоволенням відвідали музей та кожен з них відмітив для себе щось особливе.

«Військовослужбовці були задоволені організованим заходом, адже культурний розвиток особового складу є невід'ємною частиною виховання. Особливе враження на курсантів справили стародавні ікони і твори Шевченка та Шишкіна», -коментує курсовий офіцер старший лейтенант Костянтин Рішко.

Кристина Перепелиця,

фото Яни Щербини