новини

Курсанти Академії Нацгвардії здобули призові місця на чемпіонаті світу з багатоборства

28.11.2017 12:52

На чемпіонаті світу з бойового багатоборства, що проходив у Харкові,   змагалися спортсмени з України та інших держав. Загалом у змаганнях взяли участь військові та цивільні спортсмени з п’ятнадцяти  країн світу. Серед них були й вихованці Національної академії Національної гвардії України.

«Чемпіонат проходив у форматі двоборства, а саме поєдинку в повний контакт. Відомо, що даний вид спорту є, насамперед, перевіркою фізичного стану та психологічної стійкості в критичній ситуації. На татамі хлопці та дівчата з різних країн змагалися на межі своїх можливостей», – розповів президент федерації військово-спортивного багатоборства Сергій Зайцев.

Завдяки професійній майстерності головного тренера – начальника зборів, майстра спорту з боротьби самбо, заслуженого тренера України, старшого викладача кафедри фізичної підготовки, підполковника Олександра Хацаюка та старшого викладача кафедри, капітана Руслана Любчича 4 учасника з Академії Нацгвардії успішно змогли подолати всі етапи змагань.

Тож скарбничка Національної академії поповнилася золотою, срібними та бронзовими медалями.

Курсант командно-штабного факультету Марія Шиленко захистила титул чемпіонки світу, продемонструвавши високій рівень володіння технікою виконання прийомів рукопашного бою. Срібним призером став курсант факультету економіки та менеджменту  Андрій Онищенко,  а бронзовим – гвардієць командно-штабного факультету Євгеній Пузан.

«Ми повинні постійно перебувати в стані бойової готовності. Навіть у нашому сучасному світі рукопашний бій є важливою складовою підготовки військовослужбовця. Під час змагань покращуються наші спортивні результати, а з кожною перемогою – з’являється нова можливість для розвитку професійної діяльності», – ділиться власною думкою курсант Артур Коваленко.

Щиро вітаємо переможців та бажаємо їм нових спортивних досягнень в майбутніх змаганнях!

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ