новини

Курсанти Київського факультету відвідали лекцію у Київському офісі Інституту імені Кеннана

29.11.2017 12:48

За ініціативою фахівців відділення мовної підготовки Київського факультету, курсанти відвідали лекцію програми імені Фулбрайта в Україні професорів Наталії Чабан та Бена О'Лофлі на тему: «Криза, конфлікт та критична дипломатія: наратив і сприйняття ЄС в Україні».

Професор Наталія Чабан широко публікує тему зовнішнього сприйняття, політичного спілкування та політичної психології в міжнародних відносинах та зовнішній політиці. Доктор Бен О'Лофлі є експертом у галузі міжнародного політичного спілкування. Він виконав ряд проектів, що пояснюють, як діють сили та вплив у відносинах між засобами масової інформації, політиками та громадськістю.

Під час лекції, професори розглянули питання щодо подальших євроінтеграційних перспектив України. Вони акцентували увагу на тому, що майбутнє держави найбільше залежать від самого українського суспільства та його спроможності забезпечувати ефективну реалізацію національних інтересів у контексті об’єктивних процесів загальноєвропейського розвитку. Тема лекції дуже актуальна в наш час, викликала жвавий інтерес у курсантів, які задавали змістовні питання та висловлювали свої думки та погляди стосовно проблемних питань у цій галузі.

«Для якісного вивчення англійської мови потрібна постійна практика та спілкування саме з носіями мови. Я радий, що нам випала така можливість зануритися у реальну мовленнєву атмосферу. Володіючи іноземною мовою, людина автоматично відчуває себе впевненішою. Було дійсно цікаво почути точку зору  професорів стосовно входження України до Євросоюзу», - поділився враженнями курсант другого року навчання старший солдат Роман Кривобок.

Організатори заходу були приємно вражені тим, що військова молодь займає активну позицію у таких важливих питаннях сьогодення.

Довідка:

Програма імені Фулбрайта, спонсорована урядом США, успішно діє з 1946, нині –  більш ніж у 160 країнах світу. За час існування Програми в Україні – з 1992 року – близько 1000 українців навчались, стажувались, проводили дослідження в США. У свою чергу, понад 650 американців викладали в українських вишах й займались науковою працею. З 1992 року Програма імені Фулбрайта відчутно увійшла до культурно-наукового простору України. Витворилася спільнота її випускників з добрими традиціями, глибоко укоріненими на засадничих цінностях людського існування. У 1999 випускники Програми імені Фулбрайта заснували Українське Фулбрайтівське товариство, що своєю діяльністю реалізує ідею Програми, активно упроваджує у життя фулбрайтівський досвід, набутий в американських університетах. 

 

молодший лейтенант Альона Крижановська,

фото Віталія Войчука