новини

В Академії Нацгвардії розпочалися просвітницькі заходи з нагоди Всеукраїнського тижня права

06.12.2017 19:08

В рамках відзначення масштабного правового заходу, в Національній академії Національної гвардії України проходять тематичні заходи, спрямовані на підвищення рівня правової культури, поширення знань про права і свободи людини і громадянина.

Тиждень розпочався з проведення виставки науково-популярної та навчально-методичної літератури в холі центру культури Академії, де всі охочі мали змогу оглянути сучасні підручники в галузі права.

На кафедрі соціально-гуманітарних дисциплін пройшов науково-практичний семінар із залученням представників інших навчальних закладів на тему: «Актуальні проблеми філософії, політики та права».

Тематика науково-практичного семінару була спрямована на виховання поваги до законів, пропагуванню свобод та прав людини, культури толерантності. Представники кафедри соціально-гуманітарних дисциплін гуманітарного факультету Академії підготували змістовні доповіді, які стосуються актуальних питань конституційної реформи та державного розвитку. Протягом семінару піднімались різні питання, а саме: «Особистість злочинця як системоутворюючий елемент моделі правопорушника», «Особливості професійної підготовки військовослужбовців Національної гвардії України в сфері забезпечення реалізації прав людини», «Природні права людини – криза правового захисту».

Кандидат наук з державного управління, доцент кафедри соціально-гуманітарних дисциплін гуманітарного факультету Олена Салієнко у своїй доповіді звернула увагу на неухильне дотримання основоположних прав і свобод, сприяння розвитку дружніх відносин між народами.

Учасники семінару вели жваву дискусію за питаннями та наводили приклади із власного досвіду трудової діяльності.

«Всеукраїнський тиждень права має на меті запровадження високих правових стандартів, підвищення рівня правової освіти та правової культури громадян. Знання законів, які регулюють цивільні, трудові, господарські, кримінально-правові та інші відношення, дають можливість реалізовувати свої права та сприяють розвитку особистості. Проведені заходи суттєво  підвищили правову культуру та професійний рівень усіх категорій військовослужбовців для виконання поставлених завдань щодо військової служби», - зазначив начальник кафедри соціально-гуманітарних дисциплін полковник Ігор Ващенко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ