новини

Курсанти-психологи Академії Нацгвардії взяли участь в майстер-класах екстремальної та кризової психології

07.12.2017 10:53

Курсанти-психологи гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії України на чолі з начальником кафедри психології та педагогіки полковником Віталієм Рютіним та начальником відділення психологічного забезпечення підполковником Русланом Пайовським взяли участь в  майстер-класі з екстремальної та кризової психології в Національному університеті цивільного захисту України.

Начальник служби психологічного забезпечення Головного управління Національної гвардії України полковник Сергій Чижевський провів майстер-клас з професійно-психологічної підготовки особового складу Національної гвардії України з використанням тренінгу «Тімбілдінг» (командостворення).

«Відмічаю активну участь курсантів Академії в майстер-класі з екстремальної та кризової психології, якісну роботу колективу кафедри психології та педагогіки та рекомендую й надалі залучати особовий склад груп-психологів в подібних заходах», - зазначив полковник Сергій Чижевський.

Майстер-класи проводилися спеціалістами в галузі екстремальної та кризової психології, в ході яких презентували новітні технології у межах психологічного забезпечення діяльності працівників ризиконебезпечних професій. Майстер-класів проходили за наступними напрямками: активний тренінг «Antistress Application Training», метафоричні асоціативні карти і психодіагностичний інструментарій в роботі спеціаліста, психологічна підготовка до роботи з тілами загиблих, робота з автоматизованим мультікомплексом «Психодіагностика», відновлення психічного здоров’я учасників надзвичайних ситуацій з використанням інноваційних психотренінгових технологій, застосування  комп’ютерної ліцензованої сенсорної поліграфічної системи в силових структурах України.

«Для курсантів-психологів важливо отримувати такий досвід, адже подібні майстер-класи несуть в собі цінні знання, які допоможуть нам краще боротися з проблемами, що виникатимуть в повсякденній та службово-бойовій діяльності і запобігати їм», - поділився своїми враженнями командир навчальної групи сержант Віталій Бірюков.

Крім цього, багато виступів були присвячені інформаційному супроводженню, яке складає не тільки імідж служби, а й сприйняття її роботи громадськістю, адже в Інтернеті публікують безліч постів та повідомлень, які в свою чергу є джерелом негативного потоку інформації.

«Сьогодні ми неодноразово порушували питання висвітлення подій кризового характеру, особливості спілкування мас-медіа, психологів, волонтерів, постраждалих і представників офіційних організацій при висвітленні подій на основі досвіду роботи в осередку надзвичайної ситуації різного походження, бо засоби масової інформації є ефективним інструментом психологічного впливу», – зазначив полковник Віталій Рютін.

«Досвід, який був отриманий курсантами-психологами гуманітарного факультету під час участі в майстер-класах з екстремальної та кризової психології, буде втілено в їх подальшій діяльності», - підвів підсумки начальник гуманітарного факультету полковник Сергій Іщенко.

Ігор Авілов,

фото автора