новини

В Академії Нацгвардії обговорили актуальні проблеми викладання європейських мов та євроінтеграцію

09.12.2017 08:56

На гуманітарному факультеті Національної академії Національної гвардії України під керівництвом начальника факультету полковника Сергія Іщенка та завідувача кафедрою фонетики та граматики Оксани Михайлової було проведено міжвузівську науково-практичну конференцію за участю міжнародних представників.

У конференції взяли участь 6 докторів наук, 23 кандидата наук та викладачі з 18 вищих навчальних закладів. Відкрив захід заступник начальника Академії по роботі з особовим складом полковник Микола Товма: «Наразі, питання євроінтеграції є актуальним не тільки для Національної гвардії України,  а й для нашого навчального закладу», – зазначив він.

В ході роботи конференції були розглянуті наступні актуальні питання: шляхи формування іншомовної компетентності з англійської мови як запорука євро інтеграційних процесів; вивчення європейських мов (зокрема французької та німецької), як шлях підвищення швидкості і якості євроінтеграції; досвід впровадження нових технологій і нового програмного забезпечення викладання іноземних мов; досвід мовної підготовки майбутніх військових і правоохоронців; актуальні проблеми галузевого перекладу; проблеми галузевої комунікації майбутніх правоохоронців.

«Наукові конференції – це завжди корисний досвід, плідна співпраця та налагодження дружніх зв’язків не тільки між її учасниками, а й між вищими навчальними закладами», – розповідає заступник начальника факультету з навчальної роботи підполковник Олексій Луньов.

За результатами конференції надруковано збірник матеріалів, до якого увійшли результати 47 наукових досліджень. В рамках конференції було організовано англомовний вебінар з професором University of the Free State (South Africa).

«Завжди приємно відвідувати наукові конференції такого високого рівня. Плідна співпраця між вузами, обмін досвідом та обговорення перспективних наукових проектів завжди має позитивний вплив. Особисто для себе, я відмітила нові методики викладання іноземних мов з допомогою нейродидактики, з якими раніше я була не знайома», – зазначила викладач Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» Дарія Авксентьєва.

По закінченню конференції учасникам були вручені сертифікати.

Майя Сергієнко,

фото  Дмитра Єрошкіна