новини

В Академії розпочались курси підвищення кваліфікації з офіцерами-психологами

13.12.2017 13:48

На базі Національної академії Національної гвардії України проходять курси підвищення кваліфікації за напрямком «Психологічний супровід службово-бойової діяльності».

Протягом двох тижнів офіцери із військових частин з різних куточків України здобуватимуть нові знання та практичні навички в галузі організації психологічної роботи.

З прибуттям до Академії, з військовослужбовцями була проведена комплексна перевірка рівня знань з визначенням рейтингу їх успішності.

За тематикою занять офіцери вже розпочали розглядати питання щодо організації заходів психологічного забезпечення оперативно-територіального об’єднання, військової частини; питання з надання першої психологічної допомоги за стандартом всесвітньої організації охорони здоров’я; практичні особливості перевірки психологічної готовності особового складу, який призначається до виконання завдань служби у внутрішній варті. Досвідчені викладачі разом із психологами, які прибули, моделюють різні ситуації ймовірних подій, після чого вони колективно їх вирішують. Крім того, передбачаються практичні заняття з підвищення навиків у проведенні дебрифінгів з особовим складом та майстер-класів, спрямованих на удосконалення знань у роботі за напрямком психологічного супроводу виконання службово-бойових завдань.

«Знання, які ви отримуватимете протягом двох тижнів на курсах, допоможуть вам при роботі за фахом у військах. Не менш важливим є те, що ви маєте змогу обмінятися досвідом з іншими офіцерами –психологами. Моєю порадою є доцільне використання вивченого задля підвищення свого авторитету в очах підлеглих, для піклування про них і для гідного виконання своїх службових обов’язків», – зазначив начальник курсів післядипломної освіти підполковник Сергій Черкашин.

Наприкінці зборів, на військовослужбовців очікуватиме фінальна перевірка здобутих знань та вручення сертифікатів.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ