новини

В Академії принципово змінюють систему підготовки майбутніх офіцерів (відео)

15.12.2017 11:37

Потреби сучасної Національної гвардії України вимагають від Академії кардинальних змін в системі підготовки майбутніх офіцерів. Посилення практичної складової – одне з головних завдань, яке активно вирішується колективом навчального закладу. Реформується процес підготовки фахівців як на тактичному, так і на оперативно-тактичному рівні військової освіти.

В практику навчального процесу впроваджуються нові форми та види занять. Значно збільшується кількість командно-штабних навчань для підготовки офіцерів оперативно-тактичного рівня. Сталою практикою вже стало проведення бінарних занять, на яких задіяні одразу два викладачі, один з них штатний викладач Академії, а другий – представник з військ або з Головного управління Національної гвардії. Таким чином, у навчаємих є можливість перейняти досвід управління та участі військ в антитерористичній операції від діючих командирів підрозділів.

Переважна більшість викладачів та офіцерів Академії набули досвід участі в антитерористичній операції, який вони активно впроваджують в навчальний процес. Це дозволило їм переосмислити пріоритети в підготовці якісних фахівців.

Підготовка фахівців з військового перекладу та стратегічних комунікацій в Академії здійснюється відповідно до світових стандартів. Ефективність програми підготовки була неодноразово перевірена на міжнародних навчаннях, де курсанти брали участь в якості військових перекладачів.

Голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков визначив Академію головною платформою для реалізації проектів НАТО в східному регіоні України. Таким чином, на базі навчального закладу регулярно проводяться семінари та курси за участю міжнародних фахівців. Участь в цих заходах беруть представники всіх силових структур сходу України.

Активно в навчальний процес впроваджуються новітні технології. Сучасний вогневий комплекс, тренажери ПЗРК «Ігла» та ПТРК «Фагот», динамічні тренажери для підготовки екіпажів БТР-4Є, тренажери для водіння на базі автомобіля КРАЗ – все це активно використовується в процесі підготовки офіцерів. Крім того, на заняттях вивчаються та використовуються найновіші зразки техніки та озброєння, що надходять на оснащення військ.

Велика увага приділяється розвитку навчальної матеріальної бази в пункті постійної дислокації та навчального центру. Обладнуються нові навчальні аудиторії, спеціалізовані лабораторії та майданчики для відпрацювання практичних навичок та проведення польових занять.

Загалом, колектив Академії прикладає максимум зусиль аби наш навчальний заклад готував висококваліфікованих офіцерів, готових до виконання всіх поставлених службово-бойових завдань на якісному та високому рівні. Для цього в процес навчання впроваджується бойовий досвід, кращий міжнародний досвід та досвід країн НАТО. Кожен офіцер та викладач Академії чітко розуміє, що добре навчені офіцери – запорука створення сильної та професійної армії.

Детальніше про новітню систему підготовки офіцерів дивіться у відео.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації