новини

Вихованці гуманітарного факультету стали переможцями обласного етапу міжнародного конкурсу

20.12.2017 10:00

В Харкові пройшли важливі для українського студентства події – III етап VIIІ Мiжнародного конкурсу iм.Т.Шевченка та XVIIІ Мiжнародного конкурсу iм.П.Яцика.

Заходи пройшли на базі Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна та Харківського регіонального інституту державного управління.

Серед ста учасників Національну академію Національної гвардії гідно представили курсанти гуманітарного та командно-штабного факультетів.

На конкурсах з української мови гвардійці не тільки демонстрували високий рівень знань, а й довели, що поваги гідна тільки та нація, яка поважає й розвиває свою мову й культурні надбання.

За словами конкурсантів, запропоновані завдання видалися напрочуд різноплановими й цікавими, що мотивувало учасників обласного етапу до їх виконання. Таким чином, перше місце серед курсантів вищих військових навчальних закладів здобула курсант Анастасія Ващенко, друге місце посіла курсант Маргарита Краснокутська,  а студентка Анастасія Дербуш увійшла до числа переможців серед студентів гуманітарних спеціальностей. Варто зазначити, що представники  Академії дійсно продемонстрували вміння користуватися засобами рідної мови та її стилями. А творчі роботи вирізнялися глибоким змістом, досконалою формою та самостійністю висновків.

«Учасниками були більше ста студентів та курсантів Харківських закладів вищої освіти IIІ-IV рівнів акредитації. Незважаючи на жорстку конкуренцію, вихованці гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії вибороли заслужену перемогу», - зазначила професор кафедри філології, перекладу та мовної комунікації Поліна Ткач.

Побажаємо учасникам  у подальшому перемоги на всеукраїнських змаганнях.

Анастасія Ващенко,

фото автора