новини

Військовослужбовці Академії Нацгвардії з подарунками відвідали вихованців дитячих будинків на День Святого Миколая (відео)

19.12.2017 17:21

Щоб подарувати малечі частинку тепла та гарного настрою, гвардійці Академії завітали до дитячих будинків міста Харкова.

З наближенням новорічних свят кожен чекає дива. Найбільше його потребують діти, а особливо - позбавлені батьківського піклування.  Військовослужбовці Академії проявили велику турботу та доброчинність, подарувавши цим дітям увагу, любов та ніжність.

Військовослужбовці командно-штабного факультету завітали до вихованців Обласного спеціалізованого будинку дитини «Зелений гай», де майже 100 дітлахам надається медико-психолого-педагогічна реабілітація за індивідуальними програмами. Курсанти підготували цікаву та насичену культурно-розважальну програму - водили хоровод, організовували різноманітні конкурси, жартували. В свою чергу малеча зустріла майбутніх офіцерів з усмішками. Після спілкування військовослужбовці подарували дітям набори солодощів, фрукти, овочі, іграшки та новорічну ялинку, якій дітлахи зраділи найбільш за все.

Особовий склад інженерно-технічного факультету відвідав вихованців Харківського обласного будинку дитини № 2. Директор дитячого будинку показала, в яких умовах зростає малеча. Зараз у закладі перебувають 83 маленьких вихованця - від немовлят до 5-річних дітей. Завітавши до дитячого будинку, гвардійці привітали діточок солодощами, різноманітними іграшками та сучасними побутовими приладами для годування наймолодших малюків. На обличчях дітей були посмішки, а своє задоволення вони висловлювали по-дитячому щиро – танцювали та розповідали вірші.

«Хочу щиро подякувати наших «шефів» за допомогу, турботу, за теплі серця. Ці діти справили велике враження на курсантів та дали їм мотивацію для завзятого  навчання, служінню Україні та розуміння того, що в майбутньому ставши офіцерами знати, що їм є кого захищати», - зазначив головний лікар «Харківського обласного спеціалізованого будинку дитини № 1» Роман Марабян.

Курсанти - випускники гуманітарного факультету Академії Нацгвардії відвідали комунальний заклад охорони здоров'я «Харківський обласний спеціалізований будинок дитини № 1». Це один із найстаріших закладів для дітей-сиріт в Україні. Функція закладу - надання реабілітаційної та паліотивної допомоги дітям від народження та до 6 років. З огляду на їх стан та здоров’я, зрозуміло, що всім їм потрібні турбота та увага дорослих. Тож гвардійці намагаються, щоб кожний їх візит до дитячого будинку перетворився для вихованців цього закладу на маленьке свято. Діти із задоволенням отримали від курсантів різноманітні гостинці, а саме солодощі,  розвиваючі іграшки, які допоможуть їм у правильному сприйнятті світу.

«Одним з напрямків діяльності Національної академії Національної гвардії України є  шефська робота. Багаторічні теплі відносини пов'язують дитячі будинки міста Харкова та військовослужбовців Академії. Регулярні зустрічі з маленькими діточками  стали доброю традицією і приносять радість як малечі, так і курсантам. Але головною метою таких заходів є спілкування, якого дітям, позбавленим сім'ї, так не вистачає. Тому відвідування зазвичай включає в себе різноманітні ігри, конкурси та бесіди з дітьми», - зазначив  заступник начальника Національної академії Національної гвардії України по роботі з особовим складом полковник Микола Товма.

За словами представників дитячих будинків, подібні зустрічі наповнені радістю, теплом та додають впевненості в тому, що військовослужбовці Академії Нацгвардії небайдужі до підростаючого покоління нашої держави та приймають неабияку роль у  матеріальній підтримці малечі.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ