новини

Курсанти-випускники гуманітарного факультету відпрацювали практичні заняття з водіння бронетехніки

19.12.2017 16:59

На базі навчального центру Національної академії Національної гвардії України гвардійці  закріпили на практиці навички керувати новітніми бронетранспортерами.

Одна із важливих складових підготовки майбутніх офіцерів Нацгвардії - вміння керувати бойовими машинами. Щоб бути допущеним до водіння, курсанти попередньо вивчали будову бронетранспортера і проходили тренування на спеціалізованих тренажерах.

В навчальному центрі Академії, під керівництвом інструкторів, курсанти виконали вправи на БТР-80, БТР-4Е та БТР-3Е. Разом із водінням, курсанти засвоїли теоретичні завдання для закріплення своїх навичок та знань про бронетехніку.

Під час водіння поряд з кожним курсантом знаходився інструктор. Його основне завдання – контролювати дії тих, хто навчається та допомогти в разі виникнення проблемних питань.

«Ми будуємо заняття таким чином, аби максимально наблизити умови до реальних бойових. Водіння проходять у лісі по бездоріжжю. Курсанту визначають маршрут руху та вказують час, за який він має його подолати. На шляху водій зустрічає низку природних перешкод. Таким чином, під час практичного виконання вправ, курсанти продемонстрували високий рівень підготовки і проявили найкращі професійні якості», - зазначив курсовий офіцер капітан Ярослав Лисенко.

Курсанти, усвідомлюючи серйозність практичного водіння, відповідально віднеслись до практичних занять, про що свідчать позитивні оцінки.

«Ми дуже раді, що змогли набути нових, потрібних навичок. Це ще один крок до заповітної мрії, для того щоб бути справжнім офіцером», - поділився враженнями сержант Роман Іванюк.

Проведення практичного заняття з водіння дозволило в черговий раз підвищити професійні навички військовослужбовців Національної академії Національної гвардії України.

Дмитро Гоцуляк,

фото Іллі Капінуса