новини

В Академії Нацгвардії офіцери-психологи отримали сертифікати про закінчення курсів

22.12.2017 18:03

На базі Національної академії Національної гвардії України пройшли курси підвищення кваліфікації за напрямком «Психологічний супровід службово-бойової діяльності».

Протягом двох тижнів офіцери з військових частин здобували нові знання та практичні навички в галузі організації психологічної роботи. Особливу увагу викладачі Академії надавали практичним заняттям, тренінговим вправам та методиці формування психологічної стійкості.

«Знання, які ви отримали на курсах підвищення кваліфікації, необхідно опрацювати та активно впроваджувати в практичну діяльність. Роботи для психологів зараз вистачає і кожен випадок різнобічний, та потребує чіткої організації щодо його вирішення. Спільна праця та плідна робота – ось ключові елементи висококваліфікованого психологаНаціональної гвардії України», – зазначив начальник відділу психологічного забезпечення Головного управління Національної гвардії України полковник Сергій Чижевський.

За тематикою занять військові психологирозглянули питання організації заходів психологічного забезпечення оперативно-територіального об’єднання, військової частини; питання з надання першої психологічної допомоги за стандартом всесвітньої організації охорони здоров’я та практичні особливості перевірки психологічної готовності особового складу. Крім того, досвідчені викладачі навчального закладу Нацгвардії разом із психологамипровели практичні заняття з підвищення навиків у проведенні дебрифінгів з особовим складом, спрямованих на удосконалення знань у роботі за напрямком психологічного супроводу виконання службово-бойових завдань.

По завершенню курсів, заступник начальника Національної академії по роботі з особовим складом полковник Микола Товма разом з начальником відділу психологічного забезпечення Головного управління Національної гвардії України полковником Сергієм Чижевським вручили офіцерам-психологам сертифікати про проходження курсів, а кращі були нагороджені грамотами.

«Ви мали змогу обмінятися досвідом один з одним. Кожен з вас зміг побачити, над чим необхідно в подальшому працювати. Запам’ятайте, що ви всі робите вагомий вклад у розвиток психологічної служби військ. Тому продовжуйте навчання і вдосконалення вже у пунктах постійної дислокації», – зазначив полковник Микола Товма.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ