новини

Гвардійці Академії Нацгвардії відсвяткували Різдво Христове

09.01.2018 13:15

З Різдвом Христовим привітали військовослужбовці своїх товаришів як в стінах Академії, так і в навчальному центрі та на Київському факультеті.

В святковий вечір військовослужбовці командно-штабного факультету та батальйону забезпечення навчального процесу підготували справжній різдвяний вертеп. Вони привітали всіх,  хто у Різдвяну ніч виконував службово-бойові завдання. Протягом усього вечора гвардійці співали колядки, жартували, даруючи святковий настрій усім присутнім. У свою чергу особовий склад віддячив артистам гучними оплесками та словами вдячності.

«Різдвяний вертеп в Академії - це вже добра традиція. Військовослужбовці гарно підготувалися та наповнили атмосферу вечора радістю та теплом. Таке святкування у дружньому військовому колективі дуже позитивно впливає на моральний стан військовослужбовців, а таке велике свято, як Різдво Христове для всіх символізує світле майбутнє», - зазначив заступник командира роти по роботі з особовим складом старший лейтенант Дмитро Коваль.

Святкування для особового складу Київського факультету розпочалося зі святкової  вечері. У капличці факультету пройшла святкова служба. Під час богослужіння протоієрей Петро Шиндляр звернувся до присутніх:

«Різдво Христове – свято, яке нагадує нам одну важливу істину - Бог з нами. У цей різдвяний час зичу Вам миру і злагоди у Ваших домівках, порозуміння у родинах та на місцях вашої служби. Попри щоденну заклопотаність, знайдімо час на себе та на свого ближнього, щоб у цей благословенний Богом час ніхто не залишався самотнім».

За ініціативи капелана Київського факультету до святкової служби долучився церковних хор Парафії Покрова Пресвятої Богородиці села Личанка Києво-Святошинського району.

«Так, Різдво в Україні вважається родинним святом. Та не завжди випадає можливість зустріти цей світлий день зі всіма рідними та близькими. Бажаю Божого благословення вам та вашим сім’ям», - вітаючи особовий склад, промовив начальник факультету полковник Дмитро Корнієнко.

В навчальному центрі Академії курсанти факультету економіки та менеджменту підготували святкову програму. Військовослужбовці стали свідками різдвяної вистави з ключовими персонажами дійства. Колядники щедро обдарували здоров’ям, любов’ю та злагодою. Святкове дійство проходило для усього підрозділу у дусі домашнього Різдва.

«Святкування Різдва Христового пройшло у теплій обстановці та було пронизане атмосферою загальної злагоди й любові. Різдвяний вертеп підняв нам настрій та нагадав про рідний дім. Вистава була дуже цікавою та веселою», – ділиться враженнями солдат Тарас Шатровенко.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації та комунікації НА НГУ