новини

Розпочалося стажування курсантів Національної академії Національної гвардії України

10.01.2018 18:05

У військових частинах Південного, Західного, Східного, Центрального і Північного ОТО зустріли курсантів-нацгвардійців для проходження військового стажування.

Невід'ємною складовою частиною практичної підготовки курсантів є стажування у військових частинах НГУ, що здійснюється з метою закріплення теоретичних знань, отриманих на певному етапі навчання відповідно до спеціальності, набуття та вдосконалення професійних навичок і вмінь, тим паче, якщо людина свідомо вирішила присвятити своє життя справі захисту своєї Батьківщини.

Курсанти Національної академії будуть проходити стажування на посадах, згідно з їхнім фахом: командири взводів, заступники командирів рот по роботі з особовим складом та начальники служб. Вони не лише відпрацюють теоретичні знання, а й практичну складову роботи з особовим складом та будуть залучатися до несення служби.

Майбутні офіцери під час екскурсії завітали до кімнат бойової слави частин дізналися історію створення та славетний службово-бойовий шлях кожного підрозділу, поспілкувалися з командуванням частин та зі своїми безпосередніми керівниками стажування. Головним акцентом під час стажування для сьогоднішніх курсантів є бойовий досвід частин.

«Ми переконані, що спираючись на злагоджений колектив, що працює в стінах нашої частини, ми і далі будемо вносити вагомий внесок у розвиток нашої Батьківщини, готуючи справжніх професіоналів своєї справи» - підкреслив заступник командира військової частини 3012 підполковник Віталій Денис.

Під час стажування на своїх первинних посадах вихованці академії матимуть змогу спробувати використати свої знання та навички, виконуючи завдання з бойового вишколу підрозділів, експлуатації та обслуговування штатної техніки, здійснення заходів індивідуальної роботи з особовим складом тощо.

«Щоб бути професіоналом своєї справи потрібно докладати немало зусиль. Знання треба підтверджувати практикою. Я докладу усіх зусиль, та сумлінно буду виконувати покладені на мене завдання та сподіваюсь, що після випуску потраплю саме сюди, з гордістю та честю служитиму Україні» - зазначила курсант Анастасія Бєлєнькова.

До військової частини 3039 також прибули курсанти Національної Академії Національної гвардії України для проведення військового стажування.

Майбутні офіцери перейшли від теоретичних занять до застосування своїх знань і вмінь на практиці, на базі 19 полку охорони громадського порядку міста Миколаєва.

Кожен курсант познайомився з історією створення військової частини, розпорядком дня, специфікою, завданнями підрозділів полку, отримав керівника стажування та був представлений особовому складу військових колективів.

Протягом місяця курсанти застосують свої навички за фахом під час проведення практичних занять, будуть виконувати службово-бойові завдання частини з охорони громадського порядку, з конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних.

За матеріалами військових частин