новини

Курсанти командно-штабного факультету провели профорієнтаційну роботу з учнями шкіл

11.01.2018 10:48

Під час зимової відпустки гвардійці Академії Нацгвардії провели профорієнтаційні заходи  у своїх рідних школах.

Протягом грудня курсанти, завітавши до навчальних закладів, де вони провели дитинство, були дуже раді побачити  своїх викладачів.  Під час заходу, вони розповіли про підготовку майбутніх офіцерів, повсякденне життя в Академії, показали відеоролики, в яких школярі побачили здібності курсантів. Також учні шкіл почули  інформацію про новітнє озброєння та засоби захисту, які використовуються Національною гвардією України та придають впевненості в успішності виконання завдання. Крім того, курсанти ознайомили школярів з тактико-технічними характеристиками штатної зброї офіцера та радіостанцій. Для школярів та викладачів військовослужбовці показали основні прийоми самозахисту.

 «Сьогодні до нас завітав колишній учень нашої школи, який навчається у Академії Нацгвардії. Він поділився особистими враженнями про навчання, розповів про спеціальності, за якими навчають в Академії. В навчальному закладі є все для того, щоб стати справжнім офіцером: сучасні вогневі тренажери, спортивні комплекси, тактичні містечка та споруди. Я прикладу максимум зусиль, щоб вступити до лав Національної гвардії України», - розповідає школяр Володимир Петров.

Візит курсантів Академії викликав жваве зацікавлення серед присутніх школярів та вчителів. Школярі ставили багато питань, особливо цікавлячись здобутками та досягненнями наших військових. Військовослужбовці Академії подякували за теплий прийом та запросили школярів до навчального закладу Нацгвардії на День відкритих дверей.

Крім того, протягом стажування курсантів у військових частинах, військовослужбовці проводять профорієнтаційну роботу щодо залучення кандидатів на навчання для здобуття вищої освіти в Національній академії Національної гвардії України.

Кристина Перепелиця,

фото автора