новини

Продовжується стажування курсантів Академії в підрозділах Національної гвардії України

16.01.2018 17:10

Протягом місяця майбутні офіцери будуть вдосконалювати професійні навички на посадах, згідно з їх фахом навчання.

Військове стажування та навчальну практику в 5 оперативно-територіальних об’єднаннях Національної гвардії України  проходять 512 курсантів Академії Нацгвардії, з них 41 дівчина.

Стажування складається з двох етапів, а саме – виконання обов’язків командира взводу, проведення занять та тренувань,  та другий етап – виконання обов’язків за спеціальністю навчання: автомобілісти виконують обов’язки начальника автослужби, зброярі – начальника служби озброєння, менеджери – начальника служб продовольчого та речового забезпечення, випускники гуманітарного факультету – офіцера відділу по роботі з особовим складом, офіцера-психолога, курсанти Київського факультету – начальника юридичної служби.

Контролює хід проведення стажування 21 офіцер Академії, а також офіцери із підрозділів Національної гвардії України, які безпосередньо кожен день оцінюють роботу та старання гвардійців.

Курсанти другого року навчання відпрацьовують навики управління відділенням та організацією його службово-бойової діяльності.

Обов’язково всі курсанти залучаються до несення служби. Виконуючи обов’язки посадових осіб під час виконання службово-бойових завдань, майбутні офіцери мають змогу більш близько та детально ознайомитись з усіма особливостями кожного наряду та виду служби.

«Головне завдання курсантів ознайомитися з посадами, які вони обійматимуть після випуску з Академії та побачити колектив, в якому доведеться проходити службу. Стати компетентним в управлінні й вихованні військовослужбовців, а також безпосередньо впливати на особовий склад – це і є основні завдання кожного курсанта на період стажування», - зазначив заступник начальника командно-штабного факультету з навчальної роботи полковник Володимир Антонець.

Попереду у курсантів Національної академії напружений, кропіткий та цікавий період. За короткий термін їм необхідно відпрацювати багато питань та визначити для себе слабкі місця, які необхідно підтягнути до випуску з Академії.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ