новини

В Національній академії було проведено комплексне тренування з бойової готовності

18.01.2018 18:14

В Академії було проведено комплексне тренування щодо дій особового складу під час отримання сигналу бойової готовності. Після оповіщення особового складу навчального закладу, визначена категорія військовослужбовців прибула до Академії. Офіцери та військовослужбовці за контрактом отримали зброю та вишикувались на плацу для проведення подальшої перевірки.

Метою даного тренування є перевірка здатності підрозділів  виконувати бойові завдання після отримання сигналів, визначених керівними документами.

Під час шикування було оглянуто укомплектованість тривожних валіз та стан спеціальних засобів.

Для перевірки особового складу було призначено комісію, до складу якої увійшли офіцери управління Академії за напрямками діяльності.

Крім перевірки офіцерів, було перевірені дії посту повітряного спостереження, посту радіаційно-хімічного та бактеріологічного захисту, постів охорони та оборони військового містечка Академії, практичне розгортання допоміжного пункту управління та дії вантажних команд.

«Ми перевірили готовність особового складу, військової техніки та озброєння до виконання бойових завдань. Підтримання високого стану бойової готовності досягається постійними тренуваннями і вдосконаленням майстерності та натренованості особового складу, тому ми регулярно проводимо такі заходи. В будь-який час ми маємо бути готовими до виконання покладених завдань. Сьогоднішні тренування показали високий рівень готовності офіцерів та військовослужбовців за контрактом  - всі прибули вчасно, отримали зброю, боєприпаси індивідуальні засоби захисту, засоби зв’язку та стали в стрій», - зазначив заступник начальника Академії полковник Сергій Мартиненко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ