новини

В Національній академії підвели підсумки діяльності за півріччя і визначили завдання на наступний рік

19.01.2018 12:03

В Національній академії Національної гвардії України відбулось заключне засідання вченої ради та закриття навчально-методичних зборів, які проходили протягом тижня.

Напередодні були підведені підсумки керівниками всіх структурних підрозділів. Засідання пройшли на всіх факультетах та кафедрах Академії, де були визначені кращі викладачі, які проводять заняття на достатньо високому науково-методичному рівні, ефективно застосовують сучасні методи навчання, уміють контактувати зі своєю аудиторією, враховують її специфіку, мають високий рівень підготовленості, діляться своїм досвідом під час проведення показових, відкритих занять.

Відкрив розширене засідання вченої ради начальник Національної академії національної гвардії України генерал-майор Сергій Соколовський, який досить детально окреслив основні здобутки Академії, зупинився на питаннях, які потребують подальшого удосконалення та запропонував першочергові кроки, виконання яких позитивно вплине на організацію освітнього процесу.

Під час засідання вченої ради з доповідями по напрямкам виступили заступники начальника Академії та науково-педагогічні працівники навчального закладу.

У своїй доповіді перший заступник начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи полковник Олександр Морозов зазначив: «В цьому навчальному році ми націлені на виконання ряду принципових питань, які необхідно реалізовувати. В першу чергу, це збільшення обсягів практичної підготовки військових фахівців різних рівнів. І колективи факультетів та кафедр Академії над цими питаннями працюють. Практика підтверджує, що методична робота буде ефективною, якщо в центрі її уваги будуть питання якісного проведення навчальних занять та їх методичного забезпечення. Якщо викладач має відповідний рівень професійних знань, володіє методикою навчання, уміє мотивувати навчаємих, то це позитивно позначиться на результатах навчання. На вирішення цих питань і були спрямовані основні зусилля».

Заступник начальника навчально-методичного центру – начальник навчального відділу полковник Андрій Горбунов довів до уваги присутніх відмінників навчання за перше півріччя 2017-2018 навчального року та оголосив кращі підрозділи.

«На цей навчальний рік у нас чимало планів. Ми і надалі будемо працювати над впровадженням в навчальний процес нових технологій та підходів, впроваджувати кращий міжнародний досвід та постійно покращувати навчально-матеріальну базу», – підсумував засідання вченої ради заступник начальника Національної академії полковник Сергій Мартиненко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ