новини

Гвардійці Академії відзначили велике свято - Хрещення Господнє

20.01.2018 09:00

 [wpeslider id=41874]

Особовий склад Національної Академії долучився до святкування Водохреща в Харкові та навчальному центрі Академії.

Весь християнський світ святкує Богоявлення. Вважається, що саме в цей день вода в водоймищах має найбільшу силу. Головним обрядом свята є освячення води в церквах та занурення в ополонку в формі великого хреста.

Військовослужбовці та службовці Національної академії разом зі своїми родинами та товаришами по службі зібрались, щоб підтримати давню традицію – зануритися тричі в священну воду.

«Купання на Водохреща є щорічною доброю традицією для військовослужбовців Академії. Це сприяє зміцненню колективу та загартуванню організму кожного гвардійця. Занурення має важливий вплив на здоров’я та силу духу. Найважливіше, що це збагачує серце вірою – вірою у свої сили, у стійкість духу і світлий завтрашній день. Відчуття просто неможливо описати словами - таке враження неначе знову народився», - зазначив заступник начальника Академії по роботі з особовим складом полковник Микола Товма.  

Так само до цього свята долучилися військовослужбовці, які несуть службу в навчальному центрі Академії, а саме представники командно-штабного факультету. Водохреща курсанти зустрічають на службі вже не вперше.

«Як відомо, на Водохреща вода має особливі властивості. І той, хто сьогодні скупається у річці, омиється цією водою, - набереться здоров’я, натхнення, добра та хорошого настрою на увесь рік», – розповідає начальник курсу підполковник Ігор Данилюк.

Своїми враженнями поділився сержант Денис Нагорний: «Я занурювався вперше, враження просто неймовірні. Відчуття переповнюють і тіло і душу. В такі моменти, навіть після льодяної води, відчуваєш тільки тепло та дух великого свята».

Незважаючи на достатньо прохолодну воду, гвардійці сміливо занурювалися в ополонку, демонструючи власним прикладом свою відданість здоровому способу життя та козацьким традиціям українського народу.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ