новини

Представник Головного управління Національної гвардії і доцент кафедри академії НГУ провели бінарне заняття з курсантами

24.01.2018 18:20

В Академії Національної гвардії з курсантами гуманітарного факультету було проведено заняття з фізичного виховання та методики фізичної підготовки бінарним способом.

Бінарні заняття були включені в навчальний процес минулого року і особливі вони тим, що проводять їх два викладачі. Перший – представник науково-педагогічного складу Академії, який закріплений за певною дисципліною, другий викладач – офіцер Головного управління Національної гвардії або представник територіального управління, або військової частини. Мета проведення таких занять – використання практичного досвіду офіцерів Нацгвардії зі всієї України в навчальному процесі.

Цього разу заняття провели доцент кафедри фізичної підготовки та спорту майор Артем Турчинов та начальник служби організації спортивної роботи відділу фізичної підготовки і спорту Головного управління Національної гвардії України підполковник Андрій Мелешко. Основну увагу на заняттях викладачі  спрямували на питання, які пов’язані із сучасними методами організації навчальних занять з фізичної підготовки у військах.

Завданням у курсантів було виконати безперервний комплекс вправ із правильним застосуванням власної та вільної ваги і циклічної роботи. До комплексу  входили наступні вправи:  відпрацювання прийомів рукопашного бою, елементів вправ кросфіту  та комплексно-силові вправи.

Викладачі використовували бінарний спосіб викладання та паралельно корегували дії курсантів, аби детальніше й ретельно розглянути питання фізичного виховання й методики фізичної підготовки та допомогти майбутнім  офіцерам в оволодінні  професійними вміннями та навичками.

«Бінарний спосіб викладання є дуже ефективним, два викладачі мають змогу повністю контролювати навчальну групу та динамічно відпрацьовувати необхідні вправи. Протягом пари ми відпрацювали і методичну частину, і практичну, тобто курсанти отримали нові знання і покращили фізичну підготовленість», - зазначив підполковник Андрій Мелешко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ