новини

В рамках патріотичного виховання в Академії розпочався курс інформувань про історію світового тероризму

25.01.2018 12:20

В Національній академії Національної гвардії України розпочався курс інформувань, присвячений історії світового тероризму. В рамках патріотичного виховання, інформування проводиться з особовим складом навчального закладу, включаючи курсантів, офіцерів та службовців.

Проводить інформування досвідчений викладач Говоруха Віктор Володимирович, генерал-майор у відставці, начальник військового інституту Національної гвардії у 1996-2002 р., кандидат наук з державного управління, заслужений працівник освіти України та професор кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Академії.

Цикл інформувань буде включати в себе декілька заходів, протягом яких Віктор Володимирович розкаже про світовий тероризм, його послідовників, ідеологію, форми та прояви з моменту його появи та по сьогоднішній день.

«Тероризм – дуже складне соціальне явище і має свою структуру. Існує дуже багато його видів, але всі вони рано чи пізно зводяться до двох – політичного та кримінального. Політичний зародився 2000 років тому, а кримінальний набагато раніше. Тероризм, який існує сьогодні, багато разів трансформувався, враховуючи технології сучасного світу і розвиток політичних сил і систем», - так розпочав свій виступ Віктор Говоруха.

Цього разу присутні на інформуванні детально дізналися про походження політичного тероризму, про зародження та послідовників ісламського тероризму, історію боротьби з ним та найвідоміші приклади тероризму у світовій історії за останні два тисячоліття.

Наступне інформування, за словами Віктора Володимировича, буде повністю присвячене терористичним загрозам сучасній Україні та російській агресії на Сході нашої держави.

«Ці інформування є надзвичайно важливими у навчально-виховному процесі. Україна зараз опинилась у вкрай важкій ситуації, і аби курсанти зрозуміли, як протистояти агресору, потрібно знати природу агресії та її історію», - зазначив т.в.о. заступника начальника Академії по роботі з особовим складом полковник Юрій Драган.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації  НА НГУ