новини

Представники Національної академії провели профорієнтаційну роботу в Західному регіоні України

31.01.2018 08:00

Курсанти командно-штабного факультету, які проходять стажування у Західному оперативно-територіальному об’єднанні Національної гвардії, ознайомили школярів та ліцеїстів регіону з перевагами навчання та служби в Національній академії Національної гвардії України.

Військовослужбовці розповіли, що підготовка офіцерів в Академії здійснюється на п’яти факультетах, які дислокуються в Харкові і Києві та про перспективи служби у військах за обраними спеціальностями.

У ході спілкування з учнями, курсанти надали вичерпну інформацію щодо організації навчання та дозвілля курсантів, проведення різноманітних cпортивних та культурних заходів. Школярі дізналися про гідне матеріальне, речове забезпечення військовослужбовців, наявність усіх необхідних передумов для просування по службі, самореалізацію та набуття професійних умінь та навичок.

«Ми пояснили учням переваги навчання в Національній академії у порівнянні з іншими навчальними закладами. Протягом агітації, чимало молоді зацікавилося військовою службою та навчанням», -  розповідає солдат Олександр Алещенко.

Школярам було запропоновано продивитись декілька відеофільмів про діяльність Національної гвардії України та Академію. Після перегляду військовослужбовці залюбки відповідали на запитання, які цікавили учнів з приводу вступу до навчального закладу.

 «Такі заходи допомагають зробити правильний вибір на майбутнє і сьогодні я дійсно побачив, які можуть бути переваги під час навчання в Національній академії Національної гвардії України», - поділився своїми думками ліцеїст Коропецького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Дмитро Корнієнко.

Керівництво ліцею та шкіл подякували представникам Академії за цікаву та змістовну зустріч, а вони, в свою чергу, побажали хлопцям та дівчатам зробити правильний вибір для здобуття вищої освіту.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ