новини

Перша варта – перше бойове завдання

01.02.2018 18:08

Особовий склад першого року навчання командно-штабного факультету  в перший раз залучився до несення вартової служби для забезпечення охорони об’єктів в стінах Національної академії Національної гвардії України.

Протягом підготовки до служби, курсанти підвищували свої теоретичні знання, детально вивчали статті гарнізонної і вартової служби Статуту ЗСУ, відпрацьовували практичні навички.

Заступивши після розводу на бойову службу, молоді гвардійці швидко адаптувалися. Адже для них це справжня подія, курсанти вперше заступили на бойову службу зі зброєю. Для них є честю і гідністю пильно охороняти та стійко обороняти тишу і спокій на території Академії.

«Бойова служба – це не легка, але ж гідна справа. Це мужній вчинок для кожного з нас взяти в руки зброю і заступити на пост.  Пильність, спритність і уважність, а також знання своїх обов’язків – є головними рисами вартової служби. Я обов’язково буду вдосконалювати свою виучку і майстерність у військовій справі, щоб стати справжнім офіцером та очолювати несення бойової служби», - ділиться враженнями курсант Дмитро Яковенко.

Старший лейтенант Ігор Височин,

фото відділу міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ