новини

Викладачі навчального центру Національної гвардії пройшли підготовку викладання в Академії

02.02.2018 17:59

Офіцери та контрактники, які обіймають посади викладачів модулів у навчальному центрі Нацгвардії, протягом двох тижнів навчались на курсах підвищення кваліфікації  в Академії.

Курс навчань був поділений на два тижні, під час яких проводились загальні заняття з методики викладання та за напрямом діяльності: підготовка екіпажів на бронетранспортери, військово-інженерна підготовка, інженерно-технічні засоби охорони та зв’язку, підготовка фахівців з озброєння та  радіаційно-хімічного та бактеріологічного захисту.

На першому тижні занять фахівці Національної академії Нацгвардії навчали викладачів різним  прийомам і методикам викладання та практикували їх використання на заняттях.

«Нас поділили на дві групи та видали групові проекти для реалізації їх під час викладання. Кожен викладач із двох груп повинен був провести заняття з використанням заданих методик та прийомів, більшість з яких були направлені на утримання уваги аудиторії до викладача та навчального матеріалу. Безумовно корисний досвід, адже ми навчались методиці викладання у професорів та начальників кафедр Академії», – зазначив офіцер (викладач модуля інженерної підготовки) майор Олександр Цудзевич.

Під час другого тижня занять викладачі проходили навчання за спеціальностям у навчальному центрі Академії, де практикувались у викладанні занять з курсантами.

«Кожен із вас навчився чомусь новому і зміг побачити, над чим необхідно в подальшому працювати. Сучасні викладачі повинні використовувати усі новітні методи викладання під час занять, аби робити лекцію жвавою, у формі діалогу, а практичні заняття більш різнопланові та направлені на засвоєння вивченого матеріалу. Ви займаєте відповідальні посади у військах, бо на вас лежить відповідальність за підготовку фахівців з усієї Національної гвардії, які приїжджають до вас на навчання та перекваліфікацію. Тому постійно продовжуйте своє навчання та самовдосконалення», – звернувся до викладачів навчального центру НГУ генерал-майор Сергій Соколовський.

По завершенню курсів  усі військовослужбовці-викладачі отримали відповідні сертифікати про проходження курсів та підвищення кваліфікації.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ