новини

До Академії прибули командири рот з військових частин Нацгвардії для підвищення кваліфікації

05.02.2018 17:35

Командири підрозділів будуть проходити двотижневі курси післядипломної освіти на базі Національної академії за напрямком бойове застосування та управління діями підрозділів.

[wpeslider id=42372]

Перед початком курсу з офіцерами була проведена комплексна перевірка рівня знань з визначенням рейтингу їх успішності.

На курсах керівники занять розглянуть з офіцерами ротної ланки питання, що стосуються виконання службово-бойових завдань підрозділами. Зокрема, це підготовка топографічної карти до роботи, порядок утримання та обслуговування  засобів індивідуального захисту та приладів радіаційної та хімічної розвідки в підрозділі, класифікація управлінських рішень і вимоги до них, організаційні та правові основи безпеки військової діяльності та інші. Для військовослужбовців також передбачений курс мовної підготовки, під час якої офіцери удосконалюють свої навички спілкування англійською мовою, а також ознайомляться з військовою термінологією НАТО.

Так, сьогодні старший викладач кафедри тактики Олександр Лиходій провів заняття щодо розташування механізованої роти на місці, протягом якого надав навчаємим систематизовані знання щодо складу, завдань та порядку організації сторожової охорони. Також офіцери мали змогу детально ознайомитися з методичними рекомендаціями щодо організації охорони та оборони підрозділів, розташованих в польових умовах та місцях тимчасової дислокації.

«Навченість особового складу залежить від професійності командирів. Саме тому, для підвищення рівня підготовки з офіцерами будуть проводитися заняття за різними напрямами. Особлива увага буде приділена на підвищення методичних знань і навичок, узагальнення та поширення передового досвіду в навчанні і вихованні особового складу», - зазначив Олександр Лиходій.

«Я вважаю, що потрібно постійно удосконалювати свої навички, адже свої знання ми передаємо своїм підлеглим. В Академії ми будемо підвищувати методичні та організаторські навички щодо керівництва підрозділами в процесі службово – бойової діяльності, ознайомлюватися з відпрацюванням новітніх технологій для роботи з картами. Не менш важливим є те, що ми маємо змогу обмінятися досвідом з іншими офіцерами», - розповідає старший лейтенант Максим Бровко.

Як завжди, наприкінці зборів на військовослужбовців очікує фінальна перевірка здобутих знань та вручення сертифікатів.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ