новини

В підрозділах Національної гвардії України підбили підсумки стажування курсантів Національної академії

06.02.2018 12:46

Щорічне військове стажування та навчальну практику проходили 512 курсантів Академії Нацгвардії, з них 41 дівчина.

Під час проходження стажування, курсанти вчилися практичному виконанню своїх майбутніх посадових обов’язків, адже саме на ці посади вони повернуться після випуску. Всі військовослужбовці навчального закладу докладали максимум зусиль, щоб увібрати в себе все цінне та корисне від практики в підрозділах.

У військових частинах майбутні офіцери стажувались на посадах командирів взводів, заступників командирів рот по роботі з особовим складом, начальників служб. Контролювали хід проведення стажування 21 офіцер Академії, а також офіцери із підрозділів Національної гвардії України, які безпосередньо кожен день оцінювали роботу та старання гвардійців.

За місяць стажування, курсанти ознайомилися зі службово-бойовою діяльністю частин та закріпили теорію, отриману в навчальному закладі на практиці. Курсанти завжди знаходились поряд з бійцями військових частин, брали участь у навчально-тренувальних заходах, залучались до занять з бойової підготовки на стрілецькому полігоні та виховували справжніх патріотів – гвардійців, які готові у будь-яку мить стати на захист українського народу.

По завершенню стажування у військових частинах відбулось підбиття підсумків за результатами відпрацювання ними програми стажування. На підведенні підсумків, курсанти та їх наставники доповіли про відпрацювання поставлених завдань та перебіг військового стажування.

«Я сподіваюся, що ви отримали якісний практичний досвід за час проходження служби в нашій військовій частині. Хочу подякувати за зразкову поведінку та відсутність недоліків в роботі. Буду радий в майбутньому бачити вас офіцерами нашої військової частини», - подякував за наполегливість курсантам командир військової частини 4114 полковник Степан Логуш.

За підсумками опанування програми стажування кожен курсант показав себе з кращої сторони та в повному обсязі виконав поставлені завдання. Найкращих курсантів було заохочено подяками та грамотами.

«Це справді неймовірний досвід. Теорія – це добре, але практика дає значно більше. Я мав змогу стажуватись на посаді заступника командира роти по роботі з особовим складом і зараз точно знаю з чим мені доведеться зіткнутися в майбутньому на цій посаді. Хотілося б повернутися сюди для продовження військової служби вже офіцером», - розповідає курсант Національної академії Андрій Хитрий.

«Стажування у військовій частині 3029 НГУ було корисним… Я отримав цінні навики від досвідчених офіцерів, професіоналів своєї справи»,  - поділився курсант  Академії Андрій Мицькевич.

За матеріалами військових частин