новини

З особовим складом Київського факультету провели лекцію з елементами тренінгу

06.02.2018 15:23

Начальник служби психологічного супроводження службово-бойової діяльності відділу психологічного забезпечення Головного управління Національної гвардії України полковник В’ячеслав Олійник провів лекцію з елементами тренінгу з  особовим складом Київського факультету на тему «Психосоціальні аспекти діяльності військовослужбовців».

Захід проходив у формі бесіди, головною метою якої було підтримання бойового духу військовослужбовців, формування навичок конструктивної комунікації, покращення соціально-психологічного клімату та зняття психологічного напруження в колективі.

Тренінг викликав жвавий інтерес. Було багато запитань, прохань пояснити різноманітні життєві ситуації.

Особливу увагу військовослужбовців звернули на постійну можливість у отриманні професійної  та «безпечної» допомоги від психологів та капеланів Національної гвардії України. Полковник В’ячеслав Олійник продемонстрував та надав практичні навички психологічної самодопомоги для зміцнення відчуття самоповаги власної цінності та безцінності свого життя та товариша.

До особового складу Київського факультету звернувся уповноважений за взаємодію з Національною гвардією України від Синодального управління військового духовенства Української православної церкви Київського патріархату протоієрей Іван Михайлишин. Він розповів військовослужбовцям про цінність людського життя: «Життя — це безцінний дар, який людина одержує при народженні, проте, як вона зуміє розпорядитися цим даром — залежить від неї самої. Людина повинна дорожити своїм життям навіть тоді, коли воно не складається, коли в ньому більше незгод, ніж радощів. Потрібно жити розумно та осмислено, підпорядковуючись великій меті, заповнюючи життя самовідданою працею, саме тоді людина сама значно збільшує цінність власного життя. Не слід впадати в крайнощі, поспішати з висновками, адже життєві обставини бувають різними».

Після проведення тренінгу учасники підкреслювали практичну значущість таких заходів, їх інформативність та дієву підтримку та висловили побажання брати участь у таких заходах частіше.

молодший лейтенант Альона Крижановська та Катерина Антоненкова,

фото авторів