новини

Майбутні офіцери підрозділів спеціального призначення вчились долати гірські перешкоди

07.02.2018 17:31

Навики з гірської підготовки є вкрай необхідними для сучасних командирів, адже вони покращують фізичний розвиток і витривалість, загартовують морально-психологічний стан та адаптують військовослужбовців до виконання завдань в екстремальних та позаштатних ситуаціях.

Досвідчені викладачі кафедри управління повсякденної діяльності підрозділів полковник Володимир Халеп та капітан Максим Саморок провели практичне заняття з особовим складом групи спеціального призначення з гірської підготовки. Курсанти отримали навики, як правильно та вміло пересуватися на засніженій гірській місцевості, порядок підйому та спуску з холмистої місцевості як зі спеціальним альпіністським спорядженням так і без нього.

«Не дивлячись на морозну погоду, курсанти відпрацювали всі навчальні питання. Наша мета – це відмінно підготовлений командир, який готовий до виконання службових завдань в горах, де він буде не тільки застосовувати свої набуті знання, а й вміло імпровізувати для знешкодження противника та творчо ставитись до виконання поставлених завдань», - зазначив полковник Володимир Халеп.

Особливу увагу викладачі звертали на аналіз проведених дій. Це дало змогу військовослужбовцям зрозуміти свої помилки та зробити необхідні висновки для удосконалення рівня підготовки.

«Заняття з гірської підготовки допомагають нам, як майбутнім офіцерам-командирам покращити свої професіональні навички. Адже кожен з нас повинен розуміти, що від особистих знань та рівня підготовки залежить найголовніше – особисте життя і життя особового складу та виконання поставленого завдання. Крім того, ми отримали моральне задоволення, випробували себе, набули практичного досвіду з гірської підготовки», - розповів курсант Руслан Голозубов.

Військовослужбовці впевнено виконували вправи з подолання перешкод та отримали важливі і безцінні навички, що дозволяє викладачам наступного разу ускладнювати завдання для курсантів.

Іван Макортецький,

фото Богдана Бойко