новини

Курсантам командно-штабного факультету вручено сержантські погони

08.02.2018 09:00

На стройовому плацу Національної академії Національної гвардії України відбулася урочиста церемонія вручення чергових військових звань сержантському складу командно-штабного факультету.

Протягом заходу вручено звання: старший сержант - 4 військовослужбовцям, молодший сержант - 7 військовослужбовцям та сержант - 1 військовослужбовцю.

Начальник командно-штабного факультету полковник Вячеслав Овчаренко привітав новоспечених сержантів та заохотив до гідного несення служби і виконання своїх функціональних обов’язків.

«Для кожного курсанта отримати сержантські погони – це мрія, яка була у нього на початку вступу до Академії, коли він вперше одягнув погони. Сержантський склад повинен відчувати всю важливість свого військового звання, адже ви в першу чергу являєтесь особистим прикладом. Саме на вас покладаються завдання з виховання і навчання особового складу, ви відіграєте провідну роль у повсякденній діяльності підлеглих», - наголосив начальник командно-штабного факультету полковник Вячеслав Овчаренко.

«Сьогодні я отримала своє перше звання. Я розумію, що саме сержант є надійним помічником офіцера, від нас залежить рівень підготовка, дисциплінованість, згуртованість особового складу, надійність військового колективу у виконанні важливих завдань. Керівництво курсу допомагало мені протягом півріччя, підтримували та надавали поради у вирішенні питань. Я буду самовдосконалюватись, бо у недалекому майбутньому хочу стати прикладом для своїх підлеглих», - зазначила молодший сержант Яна Романишина.

Наприкінці заходу, новоспечені молодші сержанти з піднесеним настроєм пройшли урочистим маршем зі своїми навчальними групами та відправилися на заняття.

«Одягнувши сержантські погони, ми взяли на себе велику відповідальність. За три роки навчання я мав змогу навчитись багато чого у своїх командирів, зміг виховати в собі якості справжнього військовослужбовця, які в першу чергу думають про свій особовий склад та виконання поставлених завдань. Ми повинні виправдовувати довіру наших підлеглих та сподівання командирів», - розповідає старший сержант Денис Нагорний.

Кристина Перепелиця,

фото солдата Яни Щербини