новини

Курсанти-спецпризначенці звітували про стажування у військах

09.02.2018 11:45

Майбутні офіцери  з командно-штабного факультету Академії Національної гвардії України провели захист свого стажування у військових частинах.

На відміну від інших курсантів, майбутні командири навчаються у групі спеціального призначення і проходили стажування в спеціальних оперативних бригадах та частинах Нацгвардії.

Курсанти представляли звітній матеріал про своє навчання та виконання службових обов’язків на офіцерських посадах. Один за одним майбутні офіцери звітували про виконані завдання та ділились своїми враження про підрозділи.

«Більшість підрозділів Нацгвардії виконують ряд загальних основних завдань, але оперативні частини мають додаткові, спеціальні завдання. Оперативні бригади та військові частини розміщені по всій України, тож під час захисту свого стажування ми ділимось один з одним отриманим досвідом з підрозділів всієї країни», – розповідає курсант Владислав Дахно.

«Саме після стажування у військах на офіцерських посадах, курсанти помітно дорослішають та набувають впевненості. З цього часу вони випускники, які наближаються до офіцерських погон. Вони повинні служити прикладом для молодших товаришів, які в свою чергу постійно звертаються до випускників за порадами», – зазначив заступник начальника Національної академії Національної гвардії України  полковник Сергій Мартиненко.

Відтепер, курсанти пройшли основні етапи навчання в Академії. Майбутні офіцери вміють керувати особовим складом, мають навички володіння різними видами зброї, навчені керувати військової бронетехнікою та  мають  тактико-спеціальні навички. Випускники випробували свої знання на практиці під час стажування у військах на офіцерських посадах і впевнено розпочинають підготовку до випускних іспитів, аби отримати офіцерські погони.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації