новини

Майбутні офіцери презентують Академію в школах Харківської області

09.02.2018 14:15

Курсанти Національної академії влаштували концерт та видовищну презентацію для учнів випускних класів Вовчанської гімназії.

Важливим цей захід є саме тому, що недалеко від гімназії знаходиться навчальний центр Академії і багато учнів школи мріють стати гвардійцями.

Курсанти ознайомили учнів з умовами вступу до Академії, специфікою підготовки майбутніх офіцерів та перспективами їхнього подальшого працевлаштування. Юнакам та дівчатам розповіли про створені сучасні умови для якісного навчання майбутніх офіцерів, особливості організації цікавого дозвілля та всебічного розвитку молодих людей.

«Національна академія Національної гвардії України є одним з провідних військових навчальних закладів України. Наші курсанти розвинені, фізично підготовлені і достатньо творчі – саме цим і будемо вражати школярів», - зазначив керівник заходу капітан Михайло Прядка.

На сцені майбутні бійці підрозділів спеціального призначення продемонстрували прийоми рукопашного бою - прийоми захоплення злочинців та звільнення від них, обеззброєння противника та прийоми самострахування. Школярі із подивом знімали на відео показовий виступ, аби залишити собі на згадку.

Учасники вокального колективу Академії «П’ять стихій» подарували виступи з українськими піснями та розповіли про гуртки Академії, де кожен може займатись улюбленою творчою справою.

Із задоволенням школярі переглянули і відеоролики про діяльність Академію. Стрибки з парашутами, показові виступи спецназу, польові виходи та навчання з бойовою технікою та озброєнням не залишили осторонь жодного глядача.

«Мені сподобалось, що в Академії багато практичної підготовки. Я вже давно вирішив стати військовим, але вагався з вибором навчального закладу. Сьогодні я можу сказати, що вже свій вибір зробив і обов’язково прикладу зусиль для вступу до Академії», - ділиться враженнями учень 11-го класу Роман.

Кожен з учасників заходу отримав презентаційний буклет про навчальний заклад, де описані спеціальності та напрями підготовки. Після показових виступів і концерту, представники Академії відповіли на всі питання, що цікавили майбутніх абітурієнтів.

«Серед курсантів Академії вже є випускники нашої гімназії. Вони підтримують з нами зв’язок і завжди заходять до школи навіть під час відпустки. Вони є гарним прикладом для молодших товаришів і звичайно ж, вони мотивують старшокласників. Я бачила сьогодні жвавий інтерес у школярів під час заходу і впевнена, що багато хто з них мріє навчатись в Академії», – розповідає в.о. директора гімназії  Наталя Жданова.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації  НА НГУ