новини

На Київському факультеті Академії курсантам вручили зброю

12.02.2018 16:21

На Київському факультеті відбувся ритуал вручення зброї курсантам та солдатам. Всі військовослужбовці з хвилюванням очікували цей важливий та святковий день, адже особиста зброя дає змогу усвідомити всю відповідальність, яка покладена на захисника українського народу.

На шикуванні, після підняття державного прапору, начальник Київського факультету полковник Дмитро Корнієнко нагадав військовослужбовцям вимоги Військової присяги й військових статутів щодо майстерного володіння зброєю.

У присутності всього особового складу, військовослужбовці отримали із рук своїх командирів закріплену бойову зброю, з якою вони будуть виконувати навчальні та службово-бойові завдання за призначенням.

«Надалі у вашому гвардійському житті буде багато ритуалів, але вручення зброї залишиться одним з найважливіших. Попереду на вас чекає чимало  випробувань, бо ви обрали почесну і нелегку професію військовослужбовця Національної гвардії України. Бажаю щастя, міцного здоров'я та бездоганної служби на благо Батьківщини», - зазначив полковник Дмитро Корнієнко.

Ритуал освячення особового складу та зброї провів військовий капелан Петро Шиндлярський. Прочитавши молитву, він висловив надію на використання зброї лише під час навчання.

Завершаючи захід, військовослужбовці пройшли урочистим маршем зі своєю зброєю під військовий марш.

молодший лейтенант Альона Крижановська,

фото автора