новини

В Академії провели бінарні заняття з фахівцями автомобільних підрозділів

13.02.2018 17:03

В Національній академії Національної гвардії України з офіцерами-слухачами оперативно-тактичного рівня та курсантами інженерно-технічного факультету були проведені бінарні заняття. Вони були присвячені організації залізничних перевезень в Національній гвардії України. Особливістю проведення бінарних занять є залучення двох викладачів, перший – викладач Академії, другий – фахівець з військ або Головного управління гвардії.

Цього разу заняття провели викладачі кафедри експлуатації та ремонту автомобілів і бойових машин та начальник служби військових та спеціальних перевезень Головного управління Національної гвардії України полковник Дмитро Бєлов.

Протягом занять, викладачі довели до уваги слухачів основні вимоги щодо організації військових перевезень залізничним транспортом, в тому числі з урахуванням підвищення обсягів перевезень для забезпечення потреб угруповань Національної гвардії України в районі проведення антитерористичної операції. Були окреслені переваги перевезення особового складу на великі відстані та визначено, що залізничний транспорт дозволяє у порівнянні з маршем зберегти сили особового складу, запобігти виходу зі строю озброєння і бойової техніки, економити моторесурси.

«Залучення для проведення занять офіцерів та різноманітних фахівців із значним практичним досвідом є дуже важливим елементом в процесі підготовки офіцерів. Протягом заняття я намагався довести реальні ситуації та проблемні питання з мого досвіду і разом з навчаємими знайти вирішення поставлених питань», - зазначив полковник Дмитро Бєлов.

Доцент  кафедри експлуатації та ремонту автомобілів та бойових машин Геннадій Маренко особливу увагу звернув на те, що впродовж останніх років основні зусилля особового складу сконцентровані на виконанні транспортних перевезень для забезпечення різноманітних заходів, проведення ротацій, під час підготовки командно-штабних навчань.

Старший викладач кафедри експлуатації та ремонту автомобілів та бойових машин Віктор Кужелович разом з курсантами розглянув відеоінструкції стосовно практичного виконання завантаження військової техніки  та обговорили ефективне використання залізничного транспорту у військах.

«Як свідчать результати вже проведених занять, бінарні заняття є дуже необхідними і інформативними. Участь в проведенні заняття офіцера, що має такий великий бойовий досвід під час виконання завдань за призначенням на території України безсумнівно підвищило актуальність теми заняття. Ми і надалі плануємо приділяти увагу  інноваційним формам проведення занять», - підсумував Геннадій Маренко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ