новини

В Академії Нацгвардії провели конференцію англійською мовою

14.02.2018 18:14

На кафедрі іноземних мов Національної академії Національної гвардії України офіцери-магістри взяли участь у науково-практичній конференції. Захід відбувся на англійській мові і його мета – надати досвід спілкування англійською мовою. Військовослужбовці Академії розповіли присутнім про переваги знання мов та перспективи, які відкриваються перед гвардійцями, що володіють мовами. Організували захід завідувач кафедри іноземних мов Лариса Стрілець, доценти кафедри іноземних мов Світлана  Кумпан та Яна Старченко.

Відкрив конференцію начальник відділу кадрів Академії підполковник Костянтин Сердюк. Він привітав учасників заходу та наголосив на значенні підвищення рівня володіння англійською мовою, як важливого напряму розвитку кар’єри сучасного офіцера. Костянтин Сердюк не з чуток знає про важливість вивчення мов, адже сам певний час проживав та навчався в Америці, має досвід участі в миротворчих операціях.

Вчений секретар вченої ради Академії полковник Олександр Черкашин зазначив про необхідність знання мов задля проходження навчання та різноманітних стажувань за кордоном. Заступник начальника інженерно-технічного факультету по роботі з особовим складом майор Ярослав Павлов розповів про особливості участі офіцерів у миротворчих операціях.

Сюрпризом для учасників стало  відеопривітання з Ліберії від Олександра Максимчука, випускника Академії 2002 року, який наразі знаходиться у миротворчій місії і виконує обов’язки експерта поліції ООН.

«Зараз в НГУ активно розвиваються міжнародні відносини. Офіцери мають змогу підвищувати кваліфікацію за кордоном, проходити навчання та стажування, брати участь у миротворчих операціях. В цьому контексті одним з найважливіших питань постає знання англійської мови. Ми прикладаємо багато зусиль аби офіцери, які проходять навчання на магістратурі, активно підвищували рівень знань. Мета цієї конференції - змотивувати офіцерів до вивчення мови. Ми і надалі плануємо проводити такі цікаві заходи, аби офіцери вчилися і могли вільно спілкуватися іноземними мовами» , - зазначила доцент кафедри іноземних мов Світлана  Кумпан.

Наприкінці конференції всі  учасники отримали  сертифікати.

«Було цікаво обговорювати звичні нам теми англійською мовою. Ми побачили свої слабкі місця, над якими потрібно працювати. Дуже сподобався формат заходу та цікаво було почути офіцерів, які мають великий досвід з використання мови в практичній площині. Безумовно шлях міжнародного розвитку, який обрала НГУ є великим мотиватором до вивчення мови», - розповідає учасник конференції майор Євген Шевченко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ