новини

Вихованці Академії посіли призові місця на обласному етапі всеукраїнського конкурсу

15.02.2018 16:52

В Харкові відбувся фінальний етап VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка. Захід пройшов на базі Центру професійного розвитку працівників освіти КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти».

Національну академію Національної гвардії України гідно представили курсанти та студентка гуманітарного факультету.

Анастасія Ващенко, яка посіла перше місце на обласному етапі, і Маргарита Краснокутська, яка здобула друге місце на обласному етапі тепер виборюватимуть призові місця у змаганні з курсантами вищих військових закладів усієї України. Студентка гуманітарного факультету Анастасія Дербуш виявила найкращі вміння в конкурсній боротьбі зі студентами філологічного й гуманітаного напрямків підготовки. Протягом конкурсу, гвардійці не тільки демонстрували високий рівень знань, а й довели, що поваги гідна тільки та нація, яка поважає й розвиває свою мову й культурні надбання. За словами конкурсантів, запропоновані завдання видалися напрочуд різноплановими й цікавими, що мотивувало учасників обласного етапу до їх виконання.

Переможців буде визначено в березні – квітні 2018 року спільним рішенням оргкомітету та журі фінального етапу VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

«Курсанти та студенти Національної академії Національної гвардії вкотре гідно представили свій навчальний заклад на Всеукраїнському рівні. Участь у конкурсі – це вже значна перемога і впевненість. Адже для здобуття перемоги необхідно не тільки вміти грамотно та аргументовано висловлювати свої думки, добре знати орфографію і пунктуацію української мови, але й мати глибокі і міцні знання з історії України і всі ці завдання під силу нашим учасникам. Віримо у ваш талант і сподіваємось на перемогу»,- зазначила професор кафедри філології, перекладу та мовної комунікації Поліна Ткач.

Маргарита Краснокутська,

фото автора