новини

Офіцери Академії взяли участь у визначенні кращих психологів Національної гвардії України

15.02.2018 17:15

В територіальних управліннях Національної гвардії України розпочався І етап конкурсу на визначення кращого психолога. В конкурсі беруть участь психологи Центрального, Південного, Західного, Східного оперативно-територіальних об’єднань, Центрального відділення комплектування ІВЦ та військових частин.

Загалом конкурс складається із трьох модулів, протягом яких психологи покажуть власні професійні досягнення за минулий рік, продемонструють рівня знань щодо вимог нормативно-правових документів та вміння вирішувати практичні завдання за різними напрямами психологічного забезпечення.

Так, начальник науково-дослідної лабораторії морально-психологічного супроводження Академії майор Олександр Колесніченко та начальник науково-дослідного центру полковник Ігор Приходько в якості членів журі у Східному територіальному управлінні визначали трьох найсильніших психологів в професійних якостях для їх  подальших змагань з колегами на першість НГУ.

У Західному оперативно-територіальному об'єднанні головна увага членів журі зверталась на професійні здібності, практичну роботу з особовим складом та творчий підхід в стилі роботи. До складу журі увійшов начальник кафедри педагогіки та психології Академії полковник Віталій Рютін, який  перевіряв професійний рівень, а також передовий досвід психологів з дев’яти областей України.

«Конкурс організовано на високому рівні, не дивлячись на те, що проходить вперше. Він дозволив не тільки визначити кращих, але і обмінятися досвідом, виявити необхідність удосконалення методичної складової психологічного забезпечення. Протягом заходу конкурсанти повинні були змоделювати ту ситуацію чи обстановку, яка була запропонована, щоб вирішити питання психологічного характеру. Я хочу відмітити цілеспрямованість та старанність всіх учасників конкурсу», - розповідає член журі, полковник Віталій Рютін.

Наступний, ІІ етап конкурсу на визначення кращого психолога НГУ відбудеться в квітні 2018 року.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ