новини

На Київському факультеті відзначили Стрітення Господнє та День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

16.02.2018 16:27

В день Стрітення Господнього військовий капелан Київського факультету Андрій Шиндлярський провів святкову службу у капличці святого апостола Андрія Первозванного.  Він освятив  воду та свічки, розповів військовослужбовцям історію свята та традиції. Благословляючи особовий склад та окропляючи їх стрітенською водою, отець Петро наголошував, що вона здатна лікувати як рани чи внутрішні захворювання, так  нею і освячували воїнів перед битвою.

Після церковної служби, військовослужбовці взяли участь у покладанні квітів та віддали глибоку шану героям, які брали участь у бойових діях в «гарячих» точках планети. Також курсанти зустрілись зі службовцем факультету Віктором Прокопенком. Він  підкреслив, що Афганська війна була дуже важким випробуванням, школою мужності та бойового братерства. Курсанти переглянули відеохроніку тих часів та мали можливість поспілкувались з ветераном.

«Куди б не закидала доля наших земляків, яким довелося брати участь у миротворчих операціях, вони завжди чесно й сумлінно виконували військову присягу. Ветерани-інтернаціоналісти продовжують передавати свій бойовий досвід наступним поколінням і в нашому факультеті, вони є взірцем професіоналізму», - розповідає заступник начальника факультету майор Руслан Кізян.

молодший лейтенант Альона Крижановська,

фото старшого сержанта Віталія Войчука