новини

Командири рот військових частин Національної гвардії покращували свої знання в Академії

16.02.2018 16:39

Командири підрозділів пройшли двотижневі курси післядипломної освіти на базі Національної академії Національної гвардії України за напрямком бойове застосування та управління діями підрозділів.

Під час курсів досвідчені викладачі Академії з офіцерами ротної ланки теоретично та практично розглядали питання, що стосуються виконання службово-бойових завдань підрозділами, навчання і виховання особового складу. Зокрема, це підготовка топографічної карти до роботи, порядок утримання та обслуговування  засобів індивідуального захисту та приладів радіаційної та хімічної розвідки в підрозділі, класифікація управлінських рішень і вимоги до них, організаційні та правові основи безпеки військової діяльності та інші. Для військовослужбовців також був передбачений курс мовної підготовки, під час якого офіцери удосконалили знання  англійської мови, а також ознайомились з військовою термінологією НАТО.

«Курси є надзвичайно корисними, адже чим більше й частіше ми відпрацьовуємо власні дії під час різних ситуацій, що можуть виникнути у ході виконання службово-бойових завдань за призначенням, тим впевненіше будемо діяти у реальних ситуаціях. Особлива ж увага була приділена на підвищення методичних знань і навичок, узагальнення та поширення передового досвіду в навчанні і вихованні особового складу. Не менш важливим було те, що ми мали змогу обмінятися досвідом з іншими офіцерами», - ділиться враженнями старший лейтенант Максим Бровко.

З офіцерами був проведений вихідний контроль знань, і як зазначив старший викладач кафедри управління повсякденною діяльністю підполковник Олексій Росляков, всі офіцери показали високий рівень знань. По завершенню курсів, перший заступник начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи полковник Олександр Морозов вручив військовослужбовцям сертифікати про проходження курсів.

«Кожен з вас поповнив багаж своїх теоретичних знань та навичок, які в майбутньому сприятимуть підвищенню професіоналізму і, як наслідок, більш чіткому та якісному виконанню службово-бойових завдань. Запам’ятайте, що ви займаєте відповідальні посади у військах - керуєте підрозділами і повинні постійно удосконалювати знання, адже ви передаєте їх іншим військовослужбовцям», – зазначив полковник Олександр Морозов.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ