новини

Школярам Харківщини презентували найновіше озброєння та спорядження Національної гвардії України (ВІДЕО)

16.02.2018 16:52

В Національній академії Національної гвардії України пройшов день відкритих дверей. Близько півтисячі учнів старших класів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв міста Харкова та Харківської області ознайомилися із військовим навчальним закладом.

«Ми дуже раді вітати всіх вас в стінах нашого навчального закладу. Сьогодні ми познайомимо вас з Національною академією та продемонструємо вам новітнє озброєння та техніку, що використовується у Національній гвардії. Заняття в нашому виші мають практичну направленість, щоб майбутні офіцери володіли сучасними зразками зброї і вміли якісно керувати підрозділами. Наш навчальний заклад чекає на молодих людей, які є відповідальними, хоробрими, ініціативними, а також справжніми патріотами України. Саме ці риси сприятимуть успішному виконанню службових обов’язків», - звернувся до всіх присутніх заступник начальника Національної академії по роботі з особовим складом полковник Микола Товма. За його словами, упродовж дня відкритих дверей кожен майбутній абітурієнт, який мріє про військові погони, може поставити питання та отримати на них відповідь.

На плацу навчального закладу присутні мали змогу побачити виступи підрозділу спеціального призначення, парадного розрахунку з карабінами та шаблями, виставку сучасної та раритетної техніки, зразки новітнього озброєння та спеціальної військової форми одягу.

Гостям продемонстрували умови проживання та навчання: навчальні класи, їдальню та спальні приміщення, спортивно-тренажерний та вогневий комплекси. Найбільше захоплення у школярів викликала можливість спробувати себе у якості членів екіпажу бойових машин на сучасному тренажері.

"Я хочу бути військовим і бути гордістю для своєї сім'ї. Тому я сьогодні прийшов ознайомитися з Академією як з потенційним майбутнім навчальним закладом, в якому маю намір навчатися. Мене особисто дуже вразив показовий виступ взводу спеціального призначення. Все, що я побачив, мене дуже сподобалося", – зазначив учень гімназії Іван Ревакович.

Наприкінці всім присутнім продемонстрували відео в центрі культури про життєдіяльність та навчальний процес Національної академії, а вокальні колективи підготували цікаву концертну програму.

Варто зазначити, що залишаючи стіни навчального закладу, чимало з відвідувачів не приховували свого бажання у майбутньому поповнити курсантські лави.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ