новини

Курсанти Академії ознайомили майбутніх абітурієнтів із зразками озброєння НГУ

19.02.2018 12:09

В Харківському Національному університеті Внутрішніх справ провели день відкритих дверей, до якого залучились вищі військові навчальні заклади Харкова. Під час заходу особовий склад Академії Нацгвардії представив свою навчально-матеріальну базу начального закладу.

Курсанти продемонстрували новітнє озброєння та засоби захисту, які використовуються підрозділами Національної гвардії України, представили новітні моделі радіостанцій. Присутні власноруч налагоджували зв’язок та передавали радіосигнали один одному.

Відвідувачі виставки ознайомились із зразками форми одягу, яка використовується військовослужбовцями у повсякденній діяльності, екіпіровкою та спеціальними засобами нацгвардійців, які застосовуються при виконанні службово-бойових завдань різного характеру. Гвардійці охоче відповідали на питання цивільного населення, змістовно пояснюючи ціль і призначення їх екіпіровки.

Майбутні абітурієнти  мали змогу приміряти військове обмундирування Національної гвардії та потримати в руках новітні зразки озброєння українського виробництва.

«У теперішній важливий для України час заходи подібного характеру є вкрай необхідними. Вони формують у громадського населення правильну уяву про службу, про відповідальну роль, покладену на Нацгвардію. Приємно було спостерігати, що молодь цікавиться військовою службою та готові захищати Батьківщину», - розповів сержант Олександр Лагус.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації