новини

Офіцери з Академії та військової частини Нацгвардії провели бінарне заняття з курсантами-психологами

21.02.2018 19:26

В Національній академії Національної гвардії України з курсантами психологами гуманітарного факультету було проведено бінарне заняття, присвячене організації соціально-психологічного дослідження.

Старший викладач кафедри психології та педагогіки майор Дмитро Слурденко та начальник відділення психологічного забезпечення військової частини 3005 Східного ОТО підполковник Станіслав Кузнецов розповіли майбутнім офіцерам основні вимоги щодо організації та проведення соціометричного дослідження особового складу підрозділів.

У ході заняття курсанти проводили послідовний вибір товаришів по групі,  яким надають перевагу в певних ситуаціях. За результатами вибору викладачі визначали згуртованість колективу.

«Військовослужбовці мають бути прикладом високої культури, витримки та дотримуватися військової честі, захищати свою гідність і поважати гідність інших. За поведінкою військовослужбовців складають враження не лише про них, а й про Національну гвардію України в цілому. Взаємовідносини між військовослужбовцями будуються на основі поваги один до одного», - звернувся до присутніх підполковник  Станіслав Кузнецов.

Крім того, були окреслені основні теоретичні та практичні підходи в діагностуванні міжособистісних і міжгрупових стосунків військовослужбовців в підрозділах Національної гвардії України.

Бінарні заняття дозволяють розкрити тематику занять для майбутніх офіцерів в повній мірі завдяки повній теоретичній базі та практичним  прикладами офіцерів з військових частин.

Автор майор Дмитро Слурденко

фото відділу міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НА НГУ