новини

В Академії Нацгвардії відбувся перший етап конкурсу «Шевченківські читання»

22.02.2018 14:58

Майбутні офіцери, солдати та студенти Національної академії Нацгвардії взяли участь у відборі до фінального етапу літературно-мистецького конкурсу «Шевченківські читання» серед вищих навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ України.

«Цей конкурс присвячений вшануванню творчості Великого Кобзаря України. Ми виховуємо у курсантів, солдатів та студентів Академії належне ставлення до літературної спадщини Шевченка, а вони в свою чергу, охоче приймають участь у таких заходах», -  зазначає викладач гуманітарного факультету Олена Ільченко.

Під час першого етапу журі провели оцінювання гвардійців та студентів Академії для відбору кандидатів на краще читання творів поета у фінальну частину. Журі оцінювали учасників за наступними критеріями: знання напам’ять, художні особливості, інтерпретація твору, артистизм та культура мовлення. Кожен курсант та студент факультетів разом із строковиками навчального закладу демонстрували свої здібності до читання творів Великого поета. Склад журі відзначило цікавий репертуар, представлений конкурсантами, який приємно вразив й усіх учасників заходу. Вірші Тараса Шевченка зі сцени читали як дівчата, так і хлопці. У виступах переважала романтична лірика та патріотичні вірші.

«Наша молодь ще раз довела, що вона не тільки інтелектуально та естетично розвинена, а ще й досить талановита. На конкурсі читців Шевченкових творів всі учасники відчули задоволення від спілкування з невмирущим словом великого Кобзаря, яке возвеличує, кличе до добра та справедливості. Тож дякуємо усім, хто подарував нам незабутню подорож у поетичний світ Кобзаря. Бажаємо подальших успіхів», - розповідає капітан Михайло Прядка.

Усі присутні в цей день мали можливість ще глибше пізнати Шевченкову літературну спадщину, філософські думки, осягнути значимість Великого Кобзаря для сьогодення.

«Вірші Тараса Шевченка – це національне надбання. Шевченкова поезія давно стала найважливішою часткою духовного скарбу українського народу. Вірші з дитинства прививали мені любов до свого краю. Ми будемо продовжувати добру традицію вшанування творчості Т.Г. Шевченка в  стінах нашого навчального закладу", – ділиться враженнями сержант гуманітарного факультету Христина Бойчук.

За підсумками  першого етапу конкурсу до подальшої участі в заключній частині відбору журі визначили 5 кандидатів, які будуть змагатися за право представляти Академію Нацгвардії у фіналі конкурсу в столиці України серед вищих навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ